Casa în care a copilărit muzicianul britanic George Harrison, membru al formaţiei The Beatles, a fost vândută la licitaţie pentru 171.000 de lire sterline, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chitaristul s-a mutat în locuinţa din Upton Green 25, Liverpool, în 1949, pe când avea 6 ani. 

Harrison a repetat cu John Lennon şi cu Paul McCartney în casa pe care familia sa a părăsit-o în 1962, în perioada în care cei patru de la The Beatles cunoşteau succesul. 

Un fan american al formaţiei a cumpărat casa când a fost scoasă la licitaţie de Omega Auctions în Newton-le-Willows, Merseyside.

Comisarul Paul Fairweather a spus că americanul era „un fan Beatles dar a considerat-o şi o investiţie bună”. 

În aceeaşi licitaţie, un semn original din 1960 de pe Carnaby Street din Londra a fost adjudecat la aproape 5.800 de lire sterline. 

Harrison, cel mai mic dintre cei patru copii ai familiei, a locuit anterior cu părinţii săi Harold şi Louise într-o casă mică din Arnold Grove, Wavertree.

Grupul lui Lennon The Quarrymen a repetat în locuinţa din Upton Green nr.25 pe când el, Harrison şi Paul McCartney erau adolescenţi.

Casa cu terasă a fost scoasă pe piaţă acum şapte ani, când a fost cumpărată de un fan The Beatles pentru 156.000 de lire sterline. 

Harrison a murit de cancer la vârsta de 58 de ani, în 2001.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.