Casa de modă germană Escada a sărbătorit 40 de ani, duminică, în cadrul Săptămânii Modei de la New York, unde a prezentat o colecţie soft-power, optimistă şi plină de culoare, dedicată femeii muncitoare, un tribut adus anilor 1980, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Colecţia designerului irlandez Niall Sloan, care s-a alăturat casei Escada anul trecut şi care a lucrat înainte timp de 10 ani pentru Burberry, a încercat să facă faţă spiritului cofondatoarei Margaretha Ley, decedată prematur în 1992, dar şi epocii actuale. 

"M-am gândit la ceea ce ar fi făcut ea dacă ar fi trăit în prezent", a declarat creatorul după prezentarea colecţiei, referindu-se la Ley. 

Pentru cea de-a doua sa colecţie la conducerea mărcii, Niall Sloan a reinterpretat anii 1980, perioada în care marca Escada a devenit cunoscută, îmbărcând unele dintre cele mai remarcabile celebrităţi din epocă, de la Kim Basinger la prinţesa Diana. 

Curele şi nasturi aurii, culori strălucitoare, bluzoane confortabile asortate cu pantofi sport de tenis au fost câteva dintre alegerile designerului pentru această colecţie.  

Sloan a ales materiale nobile, în special mătase, pentru a ilustra anii în care femeile se afirmau pe plan vestimentar, în special în universul profesional. 

"Sunteţi tot mama, sora, diplomatul, ceea ce reprezintă unitate", spune Sloan, "deci garderoba trebuie să fie partea mai puţin complicată a zilei". "Vreau să vă îmbrac cu ceva dimineaţa", explică el, "care să vă vină natural şi pe care să o purtaţi întreaga zi fără să vă mai gândiţi la asta pentru că aveţi multe de făcut". 

Colecţia Escada primăvară-vară 2019 a reprezentat o explozie de culoare, de la jachete galbene la fuste fucsia, de la cămăşi de mătase supradimensionate la jachete roşii, portocalii, imprimate cu litere ESCADA colorate. 

Escada se identifică cu femeia muncitoare. Marca a fost fondată în 1978 de Margaretha Ley şi soţul ei, iar în prezent este deţinută de nora magnatului oţelului Lakshmi Mittal, Megha Mittal, care a achiziţionat brandul în 2009 după ce a fost declarat falimentul. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.