Caravana Filmelor NexT revine în Parc Iulius Mall din Cluj-Napoca, pe 14 şi 15 august, de la ora 21.00, cu două programe speciale: "100 de ani de scurtmetraje româneşti" şi "NexT Is Feminist", filme scurte, realizate de femei regizor din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marţi, de la ora 21.00, clujenii vor vedea în două ore o selecţie dintre cele mai bune scurtmetraje realizate de regizori români în ultimul secol, în cadrul programului "100 de ani de scurtmetraje româneşti". Evenimentul este realizat în parteneriat cu Arhiva Naţională de Filme şi UNATC I.L. Caragiale şi co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Programul aduce la un loc filme scurte de la începutul carierei celor mai apreciaţi regizori români precum Ioan Popescu Gopo, Ovidiu Bose Paştină, Cristian Mungiu, Cristian Nemescu, Corneliu Porumboiu, Radu Jude, Paul Negoescu.

Pliculele din program sunt: "Aşa e viaţa", regia Marin Iorda, "Scurtă istorie", regia Ioan Popescu Gopo, România, "Arta apărării individuale", regia Ovidiu Bose Paştină, "Mariana", regia Cristian Mungiu, "Poveste la Scara C", regia Cristian Nemescu, "Călătorie la oraş", regia Corneliu Porumboiu, "Lampa cu căciulă", regia Radu Jude, "Radu + Ana", regia Paul Negoescu. 

Seara de miercuri este dedicată filmelor de scurtmetraj realizate de tinere femei regizor din România. Scurtmetrajele au fost prezentate de-a lungul timpului în selecţia Festivalului Internaţional de Film NexT din Bucureşti şi sunt reunite, cu ocazia Caravanei NexT, sub denumirea NexT Is Feminist, pentru a celebra contribuţia regizorilor-femei la patrimoniul cinematografic românesc.

"NexT Is Feminist" a programat: "30-40-50", regia Iulia Rugină, "Idle", regia Raia Al Souliman, "Fereastra", regia Georgiana Moldoveanu, "Duminică", regia Sânziana Nicola, "O lume nouă", regia Luiza Pârvu.

Cea de-a cincea ediţie a evenimentului continuă misiunea Caravanei de a aduce filmele NexT în faţa unui public nou, în afara Bucureştiului, în oraşe unde posibilităţile de vizionare a filmelor de scurtmetraj sunt reduse, iar alternativele de vizionare a filmelor în aer liber sunt puţine sau inexistente. Evenimentul este dedicat întregii familii şi este creat sub conceptul de picnic şi cinema sub clar de lună. Intrarea la toate proiecţiile este liberă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.