Cântăreţul britanic Chas Hodges, parte a duo-ului Chas & Dave, a murit sâmbătă, la vârsta de 74 de ani, după ce în urmă cu un an şi jumătate a fost diagnosticat cu cancer la esofag.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Boala lui Chas Hodges fusese diagnosticată într-un stadiu incipient şi el spera să poată continua seria de concerte alături de Dave Peacock.

Chas Hodges (voce, pian) şi Dave Peacock (bas) au crescut în nordul Londrei şi cântau împreună din 1975. Înainte de formarea acestui duet, Dave Peacock a făcut parte din mai multe formaţii, iar Chas Hodges a cântat cu Ritchie Blackmore în Outlaws, l-a acompaniat pe Jerry Lee Lewis şi a deschis concerte The Beatles.

Grupul rockney Chas & Dave a devenit celebru în anii 1970 - 1980 cu piese precum „Rabbit” şi „Snooker Loopy”, dar şi ca opening act pentru Led Zeppelin în concertul de la Knebworth din 1979, iar în 2005 a cântat la festivalul Glastonbury. Duo-ul a luat o pauză în 2009, după ce soţia lui Dave Peacock a murit din cauza unui cancer pulmonar la vârsta de 36 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.