Cântăreaţa Feli Donose debutează pe marile ecrane în cel mai nou lungmetraj semnat de regizorul Adrian Sitaru, ”Fixeur”. Pelicula va rula din 27 ianuarie în cinematografele din România, fiind distribuită de Domestic Film.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Feli, pe numele său de scenă, joacă rolul unei cântăreţe dintr-un restaurant din Bistriţa. Spectatorii o vor vedea interpretând ”Je ne regrette rien”, piesa lui Edith Piaf, cât şi “Lume, lume” a Mariei Tănase.  

”Sunt fericită pentru că am trăit această experienţă şi deşi am avut de interpretat un rol cameo, mi-a deschis pofta de actorie când am văzut cât de interesantă este lumea filmului. Rolul a fost exact pe inima mea şi în legătură directă cu ceea ce simt că sunt eu: muzica”, declară ea.

Feli Donose, născută pe 15 iunie 1986, la Sebeş, s-a remarcat odată cu participarea la show-ul ”Vocea României” 2012. A ajuns în topurile muzicale româneşti încă de la primul ei single - “Cine te crezi” -, piesa compusă în studiourile HaHaHa Production. Au urmat alte melodii precum ”Creioane colorate”, “Va urma” şi cel mai recent, “Timpul”. Ea a fost nominalizată doi ani la rând la premiile MTV European Music Awards.

”Fixeur” a avut premiera mondială, în toamna anului trecut, în cadrul Toronto International Film Festival.

Cel mai nou lungmetraj semnat de Adrian Sitaru, „Fixeur” a câştiga, în decembrie 2016, premiul pentru cel mai bun actor, acordat lui Tudor Istodor, şi o menţiune specială a juriului în cadrul Des Arcs European Film Festival.  Pelicula, cu un scenariu semnat de Claudia şi Adrian Silişteanu, spune povestea lui Radu, stagiar la biroul din Bucureşti al Agenţiei France Presse, aspirant la un post de reporter. Oportunitatea realizării unui subiect despre o prostituată minoră repatriată din Franţa îi dă acestuia ocazia să îşi dovedească competenţele. Totuşi, pe măsură ce se apropie de scopul său, Radu realizează că înverşunarea cu care înţelege să facă această meserie este îndoielnică. 

Din distribuţie fac parte actorii Tudor Aaron Istodor, Mehdi Nebbou, Nicolas Wanczycki, Diana Spătărescu, Andreea Vasile, Adrian Titieni şi Cristian Ilinca.  Imaginea a fost semnată de Adrian Silişteanu, montajul de Mircea Olteanu, de sunet s-au ocupat Ioan Filip şi Dan-Ştefan Rucăreanu, scenografia Gina Călin, costume Adina Bucur, producători au fost Anamaria Antoci şi Adrian Silişteanu, iar coproducător, Jean des Forêts. 

”Fixeur” este cel de-al cincilea lungmetraj regizat de Adrian Sitaru după "Pescuit sportiv" (2008), "Din dragoste cu cele mai bune intenţii" (2011), “Domestic” (2012), ”Ilegitim” (2016) producţii care au câştigat distincţii importante la festivaluri prestigioase. Regizorul semnează şi câteva dintre cele mai premiate scurtmetraje româneşti: "Valuri" (2007), "Lord" (2009), "Colivia" (2010), "Chefu'" (2012), “Artă” (2014), “Excursie” (2014). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.