Cântăreaţa de fado Celeste Rodrigues, sora mai mică a Amaliei Rodrigues, diva acestui gen muzical portughez, a murit la vârsta de 95 de ani, a anunţat miercuri, pe pagina de Facebook, nepotul ei Diego Varela Silva, citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cu inima frântă vă anunţ moartea lui Celeste a noastră (...) astăzi ea a părăsit o viaţă plină de ceea ce şi-a dorit şi a visat", a scris el. 

Cu trei ani mai mică decât Amalia, care a murit în 1999 şi care este înmormântată în Panteonul naţional, Celeste a făcut parte din mitul fado, devenită muzica emblematică a unui popor şi vocea Portugaliei în lume. 

De la debuul ei în anii 1940, Celeste Rodrigues a cântat în toată lumea şi a fost adesea comparată cu sora ei. 

La 95 de ani încă mai cânta în case şi restaurante de fado din Lisabona, unde s-a născut acest gen muzical. Ea planificase un turneu mondial în 2019 pentru a celebra 75 de ani de carieră. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.