Cannes Classics va sărbători 50 de ani de la lansarea filmului „2001: A Space Odyssey” al lui Stanley Kubrick cu o premieră mondială - proiecţia lungmetrajului după pelicula de 70 mm nerecondiţionată, care va fi prezentată de regizorul Christopher Nolan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Programată pentru 12 mai, proiecţia va fi prezentată de Nolan, care va participa pentru prima dată la Festivalul de Film de la Cannes.

Între invitaţii la eveniment se numără membri ai familiei lui Kubrick, printre care fiica cineastuilui, Katharina, şi cumnatul şi partenerul său în producţie, Jan Harlan.

Nolan va participa şi la Cannes Masterclass, pe 13 mai, în timpul căruia va discuta despre creaţiile sale şi despre pasiunea pentru filmele lui Kubrick.

Cu „2001: A Space Odyssey”, Stanley Kubrick a redefinit limitele cinematografiei şi a pus bazele moştenirii pe care a lăsat-o ca unul dintre regizorii revoluţionari şi cu cea mai mare influenţă din toate timpurile.

Delegatul general al festivalului, Thierry Frémaux, a transmis: „Stanley Kubrick, în selecţia oficială! Este o mare onoare pentru Festivalul de la Cannes să găzduiască a 50-a aniversare a unuia dintre filmele extraordinare din istoria cinematografiei. La fel şi întâmpinarea pentru prima dată a lui Christopher Nolan, a cărui prezenţă creează o legătură importantă între trecut şi prezent, fără de care cinema-ul nu ar avea istorie”.

„2001: A Space Odyssey” va fi proiectat în variantă 70mm în câteva cinematografe din Statele Unite începând cu 18 mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.