Palais des Festivals, unde are loc a 74-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, a fost închis temporar, joi după-amiază, din cauza unui pachet considerat suspect, relatează Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Clădirea a fost evacuată şi închisă, însă activitatea a fost reluată după mai puţin de o oră.

Poliţia a spus la ora locală 15:00 că a găsit un pachet suspect într-o zonă de depozitare, în spatele clădirii, şi că ofiţerii sunt pregătiţi să ancheteze. Ulterior, a fost anunţat că pachetul nu se afla în interiorul clădirii, ci în perimetrul oficial.

„Nu este o alertă cu bombă. Departamentul anchetează în prezent. Vă rugăm să eliberaţi zona pentru a facilita accesul”, a fost transmis pe Twitter.

Închiderea Palais des Festivals nu a perturbat programul festivalului, proiecţia de gală a filmului „Memoria” al thailandezului Apichatpong Weerasethakul, cu Tilda Swinton în distribuţie, urmându-şi cursul.

În ultimii ani, Festivalul de la Cannes a avut loc cu măsuri stricte de securitate, din cauza evenimentelor teroriste ce au avut loc în Franţa.

Cea de-a 74-a ediţie a evenimentului se va încheia sâmbătă cu gala de premiere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.