Actriţa franceză Marina Foïs, cunoscută din filme ca „L’Atelier” şi „Le Grand Bain”, şi cineastul belgian Lukas Dhont, premiat pe Croazetă anul trecut pentru lungmetrajul său de debut, „Girl”, fac parte din juriul secţiunii Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezidat de libaneza Nadine Labaki - regizoarea filmului „Capernaum", care a fost recompensat cu Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Cannes din 2018 şi nominalizat la Globurile de Aur şi Oscar -, juriul Un Certain Regard de anul acesta este completat de producătoarea germană Nurhan Sekerci-Porst şi regizorul argentinian Lisandro Alonso.

În secţiunea Un Certain Regard au fost selectate 16 lungmetraje: „Vida Invisivel”, de Karim Aïnouz, „Dylda”, de Kantemir Balagov, „Les Hirondelles de Kaboul”, de Zabou Breitman & Eléa Gobé Mévellec, „La Femme de mon Frère”, de Monia Chokri, „The Climb”, de Michael Covino, „Jeanne”, de Bruno Dumont, „O Que Arde”, de Olivier Laxe, „Chambre 212”, de Christophe Honoré, „Port Authority”, de Danielle Lessovitz, „Papicha”, de Mounia Meddour, „Adam”, de Maryam Touzani, „Zhou Ren Mi Mi”, de Midi Z, „Liberté”, de Albert Serra, „Bull”, de Annie Silverstein, „Summer of Changsha”, de Zu Feng, şi „Evge”, de Nariman Aliev.

Juriul va acorda premiile pe 24 mai.

Cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 14 - 25 mai.

Filmul „The Dead Don’t Die” al lui Jim Jarmusch va deschide evenimentul şi competiţia.

Actorul Alain Delon va fi recompensat cu Palme d'Or onorific.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.