Regizorul argentinian Gaspar Noé a fost recompensat cu marele premiu al Quinzaine des Réalisateurs, secţiune paralelă a Festivalului de Film de la Cannes, pentru producţia „Climax”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Drama controversată a lui Noé, cineast cunoscut pentru lungmetraje precum „Carne” şi „Ireversible”, a fost premiată joi seară, cu Art Cinema Prix.

În secţiunea necompetiţională Quinzaine des Réalisateurs au fost selectate 17 producţii, iar premiile sunt oferite de sponsorii acesteia.

Între filmele selectate s-au numărat „Pájaros de verano”, de Ciro Guerra şi Cristina Gallego, „Amin”, de Philippe Faucon, şi „Mandy”, de Panos Cosmatos, cu Nicolas Cage în rol principal.

Premiul SACD, acordat unui film vorbit în limba franceză, a revenit peliculei „En Liberté”, de Pierre Salvador, comedie cu Adèle Haenel şi Pio Marmaï.

Trofeul Europa Cinemas, dedicat promovării, distribuirii şi prezentării unui film pe continent, a revenit producţiei „Troppa Grazia”, de Gianni Zanasi, care a închis secţiunea.

La categoria scurtmetraj, premiul Illy a fost acordat „Skip Day”, de Patrick Bresnan şi Ivete Lucas, care concurează pentru premiul Œil d'Or.

În cadrul festivalului, regizorul Martin Scorsese a primit trofeul onorific Carrosse d'Or. 

Sâmbătă seară, juriul competiţiei oficiale a Festivalului de Film de la Cannes, condus de actriţa Cate Blanchett, va acordat premiile celei de-a 71-a ediţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.