Regizoarea spaniolă Carla Simón a fost aleasă vineri, la Festivalul de Film de la Cannes, de actriţa Salma Hayek pentru a fi premiată pentru debutul ei „Summer 1993/ Estiu 1993”, care a fost recompensat anul trecut cu mai multe premii şi a reprezentat Spania în cursa pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină” a premiilor Oscar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lungmetrajul este povestea unei fete în vârstă de 6 ani care rămâne orfană şi este luată să trăiască alături de familia unchiului ei.

Pelicula a primit 30 de premii la diverse festivaluri din lume, primul fiind pentru „cel mai bun lungmetraj de debut” la Berlinala 2017.

Acest premiu de la Cannes - în valoare de 50.000 de euro, care vor fi folosiţi la realizarea următoarei sale producţii - a fost acordat de grupul Kering, prezidat de François Henri-Pinault, soţul actriţei Salma Hayek, şi se înscrie în iniţiativa „Women in motion”, potrivit AFP.

Festivalul de Film de la Cannes a început pe 8 mai şi se va încheia pe 19 mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.