Regizoarea Marie Amachoukeli, premiată la ediţia din 2014 a Festivalului de Film de la Cannes, şi fraţii Arnaud şi Jean-Marie Larrieu completează juriul Caméra d'Or.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actriţa şi regizoarea elveţiană Ursula Meier a fost desemnată, la finalul lunii martie, preşedinta juriului Caméra d'Or, care va premia cel mai bun lungmetraj de debut prezentat în selecţia oficială, secţiunile Semaine de la Critique şi Quinzaine des Réalisateurs.

Cele 19 filme care concurează pentru trofeul Caméra d'Or vor fi analizate de un juriu format din şapte cineaşti, dintre care patru sunt femei.

Lui Meier i se vor alătura regizoarea franceză Marie Amachoukeli, care a fost premiată cu trofeul Caméra d'Or pentru „Party Girl” (2014), scenarista, regizoarea şi criticul de film franco-american Iris Brey, preşedintele Cinéphase, Sylvain Fage, directoarea de imagine Jeanne Lapoirie şi regizorii francezi Arnaud & Jean-Marie Larrieu.

Juriul va anunţa câştigătorul trofeului în cadrul ceremoniei de închidere a Festivalului de Film de la Cannes, pe 19 mai.

Anul trecut, câştigător a fost desemnat „Jeune Femme (Montparnasse Bienvenüe)”, de Léonor Serraille, film care a fost inclus în selecţia Un Certain Regard.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.