Cineaşti francezi, palestinieni şi ruşi completează juriul competiţiei Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes, care va fi prezidat anul acesta de actorul Benicio Del Toro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Annemarie Jacir, scenaristă şi regizoare palestiniană, Kantemir Balagov, regizor rus, Virginie Ledoyen, actriţă franceză, şi americanca Julie Huntsinger, director executiv al Festivalului de Film de la Telluride, au fost anunţaţi luni ca membri ai juriului secţiunii competiţionale.

Un Certain Regard este considerată a doua competiţie a selecţiei oficiale. Anul acesta au fost selectate 18 filme, dintre care 6 vor concura pentru trofeul Caméra d'or, care va fi acordat unui lungmetraj de debut.

Juriul va anunţa câştigătorii pe 18 mai, în timpul ceremoniei de închidere. 

Filmul care va deschide secţiune pe 9 mai este „Donbass” (Ucraina) al lui Serghei Loznitsa. El va fi proiectat la teatrul Debussy.

Cea de-a 71-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 8 - 19 mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.