Cambodgia şi-a asigurat duminică un loc în Cartea Recordurilor cu o eşarfă ţesută de mână care măsoară 1.149,8 metri, versiunea lungă a popularei "krama" tradiţională colorată în roşu şi alb, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La iniţiativa unei organizaţii de tineret a partidului aflat la guvernare, mai mult de 23.000 de persoane au participat la realizarea eşarfei timp de şase luni, eveniment care s-a desfăşurat în faţa palatului regal din Phnom Penh.

"Krama" gigant a fost întinsă de mii de persoane, pe o stradă din capitală, duminică, pentru a permite unui reprezentat din partea Guinness să realizeze măsurătorile oficiale.

"Cu 1.149,8 de metri, aţi stabilit un nou record mondial Guinness", a declarat, în aplauzele mulţimii, reprezentantul Guinness, Swapnil Dangarikar.

Prim-ministrul Hun Sen, aflat la putere de 33 de ani, a încurajat iniţiativa, ţesând chiar el câteva fire pe eşarfă. 

El a fost reprezentat la ceremonie de fiul său mai mic Hun Many, un parlamentar care controlează mişcarea de tineret care a organizat evenimentul. "Acest record mondial Guinness este pentru toţi cambodgienii", a declarat acesta. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.