Drăgaica, eveniment atestat documentar de 240 de ani, s-a deschis sâmbătă la Buzău şi se va desfăşura pe parcursul a 15 zile, adunând zeci de meşteri populari din toată ţara, comercianţi de produse tradiţionale, de articole de pielărie şi cojocari. Fiecare seară va avea o tematică anume, pe scenă urmând să urce zeci de artişti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Drăgaica s-a deschis sâmbătă după-amiază cu o paradă a portului popular. În interiorul târgului a fost amplasat un ecran gigant la care poate fi urmăriută finala de la Roland Garros dintre Simona Halep şi Sloane Stephens.

”Un festival de traditie,un iarmaroc de traditie. Sper de Centenar să avem cea mai frumoasă Drăgaică de la atestarea documentară şi până acum. Oricum, de anul trecut lucrurile bune au început să se simtă, lumea a început să-şi schimbe părerea pentru că târgul, până atunci, semăna  a altceva. Anul acesta, sper să avem peste 300.000 de vizitatori. Anul trecut, au fost 200.000 de oameni în Drăgaică. Acum, suntem mai bine pregatiti faţă de anul trecut. S-a asfaltat, s-a trasat, s-au extins reţelele de apă si de electricitate", a declarat primarul Buzăului, Constantin Toma.



Cunoscutul iarmaroc buzoian se va desfăşura zi de zi, până pe 24 iunie inclusiv. Zeci de meşteri populari au venit la Buzău pentru a-şi prezenta creaţiile, la fel zeci de comercianţi cu produse tradiţionale sau vânzători de articole din piele. De asemenea, este amenajat un parc de distracţii pentru copii, care vor avea intrarea gratuită la Drăgaică.

În fiecare seară vor avea loc spectacole de muzică şi vor urca pe scenă zeci de artişti şi trupe, între care Mihai Mărgineanu, 3 Sud Est, Elena Gheorghe, Mircea Baniciu, Taraful din Clejani, Proconsul, Feli şi Smiley.

"Facem seri speciale. Nu va fi doar muzică populară. Pe 9 iunie cântă celebrul Mihai Mărgineanu cu formaţia lui, apoi Andreea Bănică şi  Elena Gheorghe. În seara de folk vor fi Mircea Baniciu, Vasile Şeicaru, Mircea Vintilă şi Victor Socaciu. De asemenea, vor cânta Pepe si celebrul taraf de la Clejani. Vor fi spectacole pentru toată lumea", a mai spus primarul Toma.

De asemenea, Festivalul Benone Sinulescu, ajuns la cea de-a doua ediţie, se va desfăşura în acelaşi loc, week-end-ul viitor.

"În 16 si 17 iunie vom avea in derulare Festivalul national-concurs Benone Sinulescu, la care vor participa copii din toate provinciile istorice românesti, din Republica Moldova, Ucraina, Serbia şi Ungaria. S-a facut o analiză sociologică, un sondaj de opinie care a arătat ca brandurile cele mai cunoscute ale Buzăului sunt Drăgaica, pe locul intâi, detaşat şi pe doi Benone Sinulescu. E singurul festival dedicate unui artist care e în viaţă", a mai declarat Toma.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.