Bucharest International Film Festival 2017 va avea loc de miercuri până duminică, la Cinema Elvire Popesco, iar filmul ”The Secret Scripture”, de Jim Sheridan, cu Vanessa Redgrave în rol principal, va deschide cea de-a 13-a ediţie la ora 19.30.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”The Secret Scripture” este o producţie irlandeză. Filmul aduce în prim-plan două figuri de referinţă din diferite generaţii ale cinematografiei: Vanessa Redgrave şi Rooney Mara. Din distribuţie mai fac parte Theo James, Eric Bana şi Omar Sharif jr.

Filmul prezintă povestea lui Roseanne McNulty, o femeie frumoasă si vibrantă în tinereţe, care îşi petrece cea mai mare parte a vieţii închisă într-un spital de boli mintale din Irlanda rurală, de atât de mult timp încât nimeni nu îşi mai aminteşte motivul pentru care a fost internată. Se pare că există însă un jurnal secret, capabil să dezlege misterele acestei poveşti.

Pentru seara de închidere a festivalului, organizatorii au pregătit filmul ”Road to Mandalay” (2016), o coproducţie Taiwan, Franţa, Germania şi Myanmar, regizată de Midi Z şi distinsă cu numeroase premii la festivaluri de la Veneţia, Toronto, Bruxelles. Filmul vorbeşte despre destinele a doi imigranţi, Lianqing şi Guo, oameni cu personalităţi diferite, dar legaţi de un destin comun, amândoi în căutarea unei vieţi mai bune în Thailanda, o ţară cu vise uneori împlinite, dar adesea zdrobite.

Mai multe filme din competiţie şi calupuri de scurtmetraje româneşti vor fi proiectate la Cinema Muzeul Ţăranului.

Juriul Festivalului BIFF 2017 este format din actorul chilian Brontis Jodorowsky, directoarea de programe a Festivalului Internaţional de Film de la Milano, Carla Vulpiani, actriţa de origine germană Franziska Petri, regizorul şi criticul de film Laurenţiu Damian şi regizorul şi scenaristul italian Paolo Genovese, distins în 2016 cu premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalului de film Tribeca şi cel mai bun film, la premiile David di Donatello, pentru pelicula ”Perfect Strangers”. 

Lor li se alătură juriul de critici de film format din Manuela Cernat, Giulia Dobre şi Ionuţ Mareş, selecţionerul competiţiei Festivalului de Film European Ceau, Cinema! de la Timişoara şi al competiţiilor de scurtmetraje ale Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul de la Sfântu Gheorghe.

Joi, de la ora 17.30, la Cinema Elvire Popesco va fi lansată o ediţie revizuită şi adăugită a cărţii ”Bricabrac” semnată de regizorul Lucian Pintilie. Volumul, publicat de editura Nemira, include poveşti legate de marile spectacole şi filme ale regizorului Lucian Pintilie, dar şi confesiuni, pagini de jurnal de regie şi cronici de film. Evenimentul va începe cu proiecţia filmului ”Tertium non datur” şi continuat cu o discuţie despre carte în prezenţa autorului. Discuţia este moderată de Monica Andronescu şi vor fi invitaţi Mihai Chirilov, Marie-France Ionesco, Corneliu Porumboiu, Victor Rebengiuc, Andrei Şerban şi Corina Şuteu. 

BIFF 2017 este susţinut de Primăria Capitalei prin Arcub, de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, de Institutul Cultural Român, de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) şi Dacin Sara. 

Organizat de Fundaţia Charta, BIFF 2017 are loc cu sprijinul Ambasadei Republicii Coreea la Bucureşti, al Ambasadei Franţei, al Institutului Francez, al Institutului Italian de Cultură şi al Muzeului Ţăranului Român, sub Înaltul Patronaj al principelui Radu al României.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.