Ceremonia anuală de acordare a premiilor British Fashion Council (BFC) a onorat mai multe nume din sector luni, între care pe cel al creatorului de la Louis Vuitton, Virgil Abloh, decedat duminică, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La ediţia 2021, care a avut loc la Royal Albert Hall din Londra, Kim Jones a câştigat premiul „designerul anului” pentru Dior Men şi Fendi, iar  Tommy Hilfiger pe cel pentru „realizare excepţională”.

Creatoarea britanică Stella McCartney şi redactorul-şef al Vogue Marea Britanie Edward Enninful au figurat între cele 15 persoane recunoscute drept „lideri ai schimbării” în sector. 

Dar evenimentul a fost umbrit de decesul lui Virgil Abloh, duminică, la vârsta de 41 de ani, după ce s-a luptat cu cancerul mai mulţi ani. 

Pionier al modei masculine la Louis Vuitton şi primul director artistic de culoare al unei mari mărci de lux franceze, el a fost numit „lider al schimbării” şi a fost elogiat de-a lungul serii. Un minut de reculegere a fost păstrat la începutul ceremoniei.                

„Virgil Abloh a fost cu adevărat încarnarea creativităţii”, a declarat BFC într-un comunicat. „Cu Off-White, Abloh a reimaginat ceea ce înseamnă creaţia de modă, iar la Louis Vuitton Men, el nu a făcut doar ca luxul să fie identificabil culturii, ci a făcut o cultură”, a adăugat organismul. 

Nominalizaţii şi laureaţii au fost aleşi de un juriu internaţional compus din mai mult de 1.000 de persoane, experţi din domeniu. Două premii generale şi patru „premii speciale de recunoaştere”au fost decernate alături de 15 premii „lideri ai schimbării”. 

Pentru prima dată anul acesta, BFC a prezentat un premiu pentru „design în metavers” ce „recompensează un designer digital care depăşeşte limitele şi pune în prim-plan excelenţa modei digitale în metavers”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.