Chitaristul formaţiei Queen, Brian May, afirmă că performanţa "remarcabilă" a lui Rami Malek în rolul Freddie Mercury din filmul "Bohemian Rhapsody" merită o nominalizare la premiile Oscar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

May a vorbit pentru Press Association despre filmul de succes, care se axează pe primii 15 ani ai formaţiei, şi a adus un tribut întregii distribuţii şi echipe pentru că s-au dăruit "200%" proiectului.  

El a mai subliniat şi interpretarea lui Freddie Mercury de către Malek, care merită o nominalizare la Oscar. 

"Am trăit cu acest proiect timp de nouă ani şi este incredibil să-l vezi realizat atât de bine. A avut cronici proaste, la fel ca şi unele dintre creaţiile noastre la început, dar publicul l-a îmbrăţişat magnific", a spus May. 

"Toată lumea a dat 200%, de la actori la tehnicieni, de la echipa de producţie la specialiştii în make-up şi stilişti, toţi. Tipul care m-a interpretat ar trebui să primească premii peste tot", a comentat chitaristul. 

Întrebat ce crede despre performanţa lui Malek în special, May a răspuns: "Şi el este incredibil la fel ca ceilalţi, fără îndoială va fi pe lista nominalizărilor la Oscar, bine meritat". "L-a întruchipat pe Freddie până în punctul în care chiar am început să ne gândim la el ca la Freddie. Cu adevărat remarcabil". 

Filmul biografic "Bohemian Rhapsody" a fost finalizat de regizorul Dexter Fletcher. Pelicula vorbeşte despre anii de început ai trupei britanice şi îi are în distribuţie pe Rami Malek (Freddie Mercury), Ben Hardy (Roger Taylor), Joseph Mazzello (John Deacon) şi Gwilym Lee (Brian May).

Formaţia Queen a fost înfiinţată în 1970, la Londra. Trupa a cunoscut succesul în formula Freddie Mercury (voce, pian, chitară), Brian May (chitară, voce), John Deacon (bas) şi Roger Taylor (tobe, voce). După moartea lui Freddie Mercury, pe 24 noiembrie 1991, la vârsta de 45 de ani, din cauza SIDA, basistul John Deacon a decis să se retragă din muzică, iar Brian May şi Roger Taylor au continuat să cânte solo, dar şi sub numele Queen, cu diferiţi solişti. În perioada 2004 - 2009, vocalistul formaţiei a fost Paul Rodgers. Din 2011, formaţia britanică a început o colaborare cu solistul american Adam Lambert.

Cu 15 albume de studio, trupa Queen a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame, în 2001, şi primit o stea pe Hollywood Walk of Fame, în 2002. Doi ani mai târziu, Queen a fost inclusă în UK Hall of Fame. Albumele formaţiei au fost vândute în aproximativ 200 de milioane de exemplare în întreaga lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.