Două brăţări de diamante atribuite cu certitudine reginei Franţei Marie-Antoinette, estimate între 1,8 şi 3,7 milioane de euro, au fost vândute cu 7 milioane de euro de casa Christie's, la Geneva, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ciuda formidabilei provenienţe, brăţările nu au atins recordul absolut de 32 de milioane de euro pentru un excepţional colier de perle, vândut la Sotheby's. 

Marie-Antoinette este figura istorică cea mai scumpă la licitaţii după recordul de 32 de milioane de euro, în 2018, a pandantivului în diamant ornat cu o perlă în formă de pară. 

„Aceste diamante sunt extraordinare nu doar datorită provenienţei, ci şi pentru că ele conţin 112 diamante vechi. Dimensiunea lor variază de la aproximativ un carat pentru cel mai mic până la peste patru carate pentru cele mai mari diamante din mijloc”, a declarat pentru AFP Marie-Cécile Cisamolo, specialistă în bijuterie la Christie's.

Cele două brăţări plasate într-o cutie delicată au fost vândute în acelaşi lot. 

Fiecare dintre cele două brăţări vândute de Christie's este compusă din trei rânduri de diamante. Cele două brăţări pot fi de altfel asamblate pentru a fi purtate în colier.

Casa a estimat că pe brăţări sunt în total diamante între 140 şi 150 de carate. 

Potrivit Christie's, brăţările au fost comandate bijutierului Charles Auguste Boehmer la Paris, în 1776, de Marie-Antoinette, devenită regină a Franţei doi ani mai devreme. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.