Cele mai noi albume MC Logic, Judas Priest şi Jimi Hendrix se numără între cele cinci debuturi din top 10 ale clasamentului Billboard 200.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Albumul „Bobby Tarantino II” este al doilea disc al lui Logic care debutează pe primul loc în top în mai puţin de un an. Albumul, lansat pe 9 martie, a fost vândut în 119.000 de unităţi, potrivit Nielsen Music. Din această sumă, 32.000 au fost copii fizice ale discului.

Logic a ocupat locul fruntaş al clasamentului în mai 2017, cu „Everybody”, care a fost vândut în prima săptămână în 247.000 de unităţi.

Pe locul al doilea al Billboard 200 se află Lil Yachty, cu „Lil Boat 2”, care a fost vândut în 64.000 de unităţi în prima săptămână de la lansare.

David Byrne a reuşit cea mai bună clasare în Billboard 200, după ce „American Utopia” a debutat pe locul al treilea în top, cu 63.000 de unităţi vândute. Toate acestea au reprezentat copii fizice ale albumului, rezultat al demarării turneului artistului, la începutul lunii martie.

„American Utopia” este primul album solo lansat de Byrne în ultimii 14 ani, de la „Grown Backwards”. În această perioadă, fost mmbru al grupului Talking Heads a lansat albume colaborative: „Everything That Happens Will Happen Today”, cu Brian Eno (2009), „Here Lies Love”, cu Fatboy Slim (2010), şi „Love This Giant”, cu St. Vincent (2012). 

Este pentru prima dată în ultimele patru luni când primele trei locuri ale topului Billboard 200 sunt ocupate de debuturi.

Coloana sonoră „Black Panther: The Album” a coborât trei poziţii, până pe locul al patrulea, după ce a fost vândută în 63.000 de exemplare.

Pe locul al cincilea în clasamentul albumelor se află Judas Priest, cu „Firepower”. Aceasta este cea mai înaltă poziţie pe care a ajuns vreodată un album al trupei rock britanice. „Firepower” a fost vândut în 49.000 de unităţi. Ca şi în cazul lui Byrne, performanţa grupului a fost influenţată de o ofertă privind un concert al trupei.

Cel mai bine claat album al Judas Priest de până acum a fost „Redeemer of Souls”, din 2014, care a debutat în top pe locul al şaselea. Aceste două discuri sunt singurele ale formaţiei care au ajuns în top 10 al Billboard 200.

Coloana sonoră „The Greatest Showman” a coborât patru poziţii, până pe şase, după ce a fost vândută în 48.000 de unităţi, iar „Culture II” al grupului rap Migos a coborât trei locuri, până pe şapte, cu 45.000 de unităţi vândute.

Cel mai recent album postum al lui Jimi Hendrix, „Both Sides of the Sky”, a debutat pe locul al optulea în top, fiind al zecelea material discografic al muzicianului care ajunge în top 10. El a fost vândut în 37.000 de unităţi, dintre care 35.000 au fost copii fizice ale albumului.

Dintre cele 13 piese incluse pe „Both Sides of the Sky” 10 sunt cântece datând din perioada 1968 - 1970, care nu au fost înregistrate vreodată. Acesta este al treilea album dintr-o trilogie postumă. Seria a început în 2010, cu „Valleys of Neptune” şi a continuat cu „People, Hell and Angels”, în 2013.

Albumul „÷ (Divide)” al lui Ed Sheeran a coborât patru poziţii în Billboard 200, până pe nouă, cu 33.000 de unităţi vândute, iar „Stoney” al lui Post Malone, patru, până pe zece, cu 32.000 de unităţi vândute.

Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multi-metric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de descărcări sunt egale cu un album).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.