Bappi Lahiri, „regele disco-ului” indian şi star la Bollywood, care a colaborat cu vedete internaţionale precum rapperul american Snoop Dogg şi cântăreaţa britanică Samantha Fox, a murit la vârsta de 69 de ani, a anunţat miercuri familia sa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a murit marţi seară, la Mumbai, a declarat Deepak Namjoshi, direcotrul spitalului CritiCare, citat de agenţia Press Trust India (PTI). Artistul avea „multiple probleme de sănătate”, a precizat acesta. 

Născut în Bengalul de Vest, într-o familie de muzicieni, este considerat cel care a popularizat genul disco în India. Fanii lui au dansat în anii 1970-'80 pe melodii produse pentru filmele de la Bollywood, precum „Chalte Chalte”, „Disco Dancer” şi „Sharaabi”. 

Purtând mereu lanţuri mari de aur la gât şi ochelari de soare, Bappi Lahiri a colaborat cu Samantha Fox pentru un film indian din 1995, „Rock Dancer”. El a înregistrat şi cu Snoop Dogg melodia „Patiala Peg” în 2015. Bappi Lahiri şi-a împrumutat vocea pentru a dubla în hindi filme hollywoodiene. 

La începutul anilor 2000, el a câştigat un proces contra rapperului american Dr. Dre care a folosit melodia unuia dintre cântecele sale. 

Prim-ministrul indian Narendra Modi i-a adus un omagiu, miercuri, pe Twitter, scriind că „toate generaţiile se pot identifica cu operele sale”. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.