A opta ediţie Balkanik Festival va debuta pe 7 septembrie, pe scena festivalului de la Gara Regală Băneasa fiind invitaţi Fanfara Tirana meets Transglobal Underground, care dau startul unei petreceri de trei zile, până pe 9 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vineri, atmosfera de nuntă balcanică va continua toată noaptea cu un after party cu piscină, la Younivers Summer Club, alături de Fanfara de la Cozmeşti, anunţă organizatorii. 

Sâmbătă, publicul îi va cunoaşte pentru prima dată pe cei de la Light in Babylon, adică solista cu rădăcini în Iran şi Israel, Elia Kamal, instrumentistul turc care cântă la santur şi un chitarist francez, un turn al lui Babel care vorbeşte aceeaşi limbă - muzica din Instanbul.

Manonera vor pune în scenă un show pregătit special pentru festival şi inspirat de muzicile lăutăreşti, muzicile romilor mai recent sedentarizaţi din România, muzicile de tango, flamenco şi Turk Halk Muzigi (muzicile de tradiţie orală din Turcia, cu extensie în Peninsula Balcanică).

Mult aşteptata Yasmin Levy va încheia seara de sâmbătă cu Ladino (muzica iudeo-spaniolă). 

Atmosfera de la after party va fi una de litoral românesc din anii ’90, cu Dan Ciotoi şi Formaţia Generic.  

Duminică, ultima seară de festival îi va aparţine lui Asaf Avidan, superstarul care îşi începe turneul solo The Study on Falling cu această ocazie, la Bucureşti.

Anul acesta, pe scena din faţa Gării Regale Băneasa, vor urca: Asaf Avidan, Yasmin Levy, Fanfara Tirana meets Transglobal Underground, Kroke, Light in Babylon, Manonera, Fanfara de la Valea Mare, Corina Sîrghi şi Taraful Jean Americanu.

Balkanik Festival a devenit unul dintre cele mai importante festivaluri de world music din Europa, apreciat internaţional de reviste de specialitate precum Songlines sau Folker, primind EFFE Label - Remarkable Festival pentru al treilea an consecutiv.

Abonamentele permit accesul la toate evenimentele din festival pentru cele trei zile, la Gara Regală Băneasa şi Younivers Summer Club şi pot fi achiziţionate la preţul de 160 lei.

Biletele pe zile au fost puse în vânzare din 20 august şi au preţul de 80 lei - acces festival şi 90 lei/ 20 euro zi acces festival + afterparty. Biletele pentru afterparty, în lipsa unui abonament sau a unui bilet cu afterparty inclus, au preţul de 20 lei. La patru abonamente sau bilete achiziţionate, al cincilea este gratuit.

Programul festivalului: 

Vineri, 7 septembrie 

16.00 - deschiderea porţilor - târg, ateliere, food court, relaxare în natura urbană
19.30 - 21:00 - Fanfara de la Valea Mare
21.30 - 23:00 Fanfare Tirana meets Transglobal Underground

Younivers Summer Club:

23.30 - 01.30 Fanfara de la Cozmeşti (instrumental)
01.30 - 04.30 Abasc DJ session

Sâmbătă, 8 septembrie 

12.00 - deschiderea porţilor, târg, ateliere, food court, relaxare în natura urbană
17.30 - 19.00 Light in Babylon
19.30 - 21.00 Manonera
21.30 - 23.00 Yasmin Levy

Younivers Summer Club

23.30 - 02:00 Baklava All Inclusive w. Karadeniz/Zabriskie
02.00 - 03.00 Dan Ciotoi şi formaţia Generic
03.00 - 04.30 Baklava All Inclusive w. Karadeniz/Zabriskie

Duminică, 9 septembrie 

12.00 - deschiderea porţilor, târg, ateliere, food court, relaxare în natura urbană
18.00 - 19.00 Corina Sîrghi şi Taraful Jean Americanu
19.30 - 21.00 Kroke
21.30 - 23.00 Asaf Avidan - The Study on Falling solo tour

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.