Peste 400 de artişti internaţionali vor fi prezenţi, între 13 iulie şi 5 august, la Bucureşti, pentru a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti – B-Fit in the Street!, organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ediţia aniversară a festivalului celebrează în 2018 zece ani de existenţă, dar şi Centenarul Marii Uniri cu cea mai mare selecţie de producţii româneşti de până acum. 

Intitulată "O poveste românească în Anul Centenarului", ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti se numără printre cele mai de amploare evenimente din anul Centenarului cu patru weekenduri ce cuprind peste 40 de spectacole din 12 ţări participante şi zeci de reprezentaţii în zone cheie din Bucureşti.

Artişti din Asia, America de Sud şi Europa vor surprinde publicul prin diversitatea limbajelor artistice, de la pantomimă la circ, dans, acrobaţie, muzică de stradă, teatru pe catalige şi jonglerie cu focul.

Pentru prima dată sunt incluse în programul festivalului instalaţii interactive care transformă locuri emblematice din Bucureşti în terenuri de joacă pline de culoare, spectacole educative şi ateliere pentru copii susţinute de artişti români.

În programul ediţiei aniversare este inclusă prima producţie românească de mari dimensiuni ce reinterpretează în premieră basmul lui Harap Alb, iar acrobaţii, artiştii pe catalige şi circarii din România vor susţine numere de teatru stradă alături de artişti internaţionali.

În premieră la ediţia din acest an, instalaţii de mărimi impresionante plasate în zone centrale pot fi explorate de bucureşteni şi turişti pe tot parcursul festivalului. Pentru prima dată la Bucureşti, artista daneză Karoline H. Larsen aduce în Piaţa Universităţii "Collective Strings", o instalaţie din 300 de kilometri de frânghie colorată, care permite oamenilor să schimbe spaţiul public într-un mod creativ şi liber.

În fiecare weekend de festival, în Parcul Cişmigiu sunt organizate, sâmbătă şi duminică, ateliere educative pentru cei mici, de la ateliere de percuţie, de actorie şi pantomimă, la ateliere de confecţionat păpuşi, ateliere de ştiinţă prin teatru şi ateliere de magie.

Printre momentele culminante ale festivalului sunt producţiile la scară mare programate doar în serile de weekend.

Pe lângă spectacolele de acrobaţie aeriană care reuşesc în fiecare an să atragă cel mai numeros public, în 2018, B-FIT in the Street! aduce la Bucureşti spectacole nocturne pe apă, ce promit să impresioneze publicul prin jocuri de lumină şi foc, decoruri plutitoare şi scene suprarealiste. Spectacolul "Water Fools" din Franţa transformă lacul din Parcul Cişmigiu în scena unui carnaval pe apă, cu un puternic impact vizual.

Piaţa Revoluţiei, Piaţeta Teatrului Odeon şi alte zone cheie din Bucureşti vor găzdui o gamă variată de spectacole de teatru de stradă - reprezentaţii de jonglerii cu focul, numere pentru copii, spectacole cu un impact puternic vizual şi şedinţe de astronomie pentru cei mici şi mari. Aflat într-o călătorie în jurul lumii, artistul japonez Performer Monk va susţine la Bucureşti un spectacol de acrobaţie şi jonglerie cu focul prezentat la festivaluri din Malaezia, Thailanda, Germania şi Turcia.

Centrul Istoric şi Piaţa Universităţii vor fi animate în cele nouă zile de festival cu ritmuri de samba, dansuri latine, jonglerii pe catalige, numere interactive de dans şi reprezentaţii de muzică live. Un spectacol de peste 30 de ani vechime, "Colored People" a stârnit reacţii senzaţionale în Canada, Brazilia, Europa şi Asia, iar în 2018 îi va pune la încercare pe trecătorii din Bucureşti cu apariţiile neaşteptate ale artiştilor francezi.

Iniţiat în anul 2007 Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti B-Fit in the Street! este singurul festival de teatru de stradă din Bucureşti. După succesul primelor opt ediţii, care au reuşit să strângă anual peste 20.000 de participanţi în doar patru zile de festival, FITSB a extins în 2017 programul la o lună de evenimente şi a devinit astfel cel mai mare festival de teatru de stradă din România. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.