Cea de-a 23-a ediţie a Astra Film Festival, care va avea loc în perioada 17 -23 octombrie, la Sibiu, propune o sută de documentare româneşti şi străine care vorbesc, între altele, despre islam şi comunism.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un număr de 2.000 de filme au fost înscrise, anul acesta, pentru a participa la festival, iar publicul va putea urmări selecţia grupată în funcţie de subiectele pe care le explorează - Inside Radical Islam, No Place Like Dis-Place, Citizens of the Online World, Communist Faiths, Aromanians, Self-Family-Society, Doc-vlog, Circumscribed Spaces, Stories from Urbania, Encounters, Refurbished Past şi Reality Under Cover.

Patruzeci dintre filmele care se regăsesc în programele tematice sunt incluse în cele 4 secţiuni competiţionale ale festivalului: OutStanDox, Romania, Central & Eastern Europe şi Student, potrivit icr.ro.

Un program special este dedicat celor mai recente filme realizate de superstaruri ale cinemaului de non-ficţiune - Great Master's Latest: ”El boton de nacar”, în regia lui Patricio Guzmán, premiat la Festivalul de Film de la Berlin, ”Fuocoammare” (marele premiu la Festivalul de Film de la Berlin 2016), în regia lui Gianfranco Rosi, primul documentarist distins vreodată cu marele premiu la Festivalul de Film de la Veneţia, ”Lo and Behold, Reveries of the Connected World”, în regia lui Werner Herzog, o voce puternică în cinematografia mondială şi ”The Thoughts That Once We Had”, de Thom Andersen.

O legendă a filmului documentar, Frederick Wiseman, va fi omagiată printr-un program dedicat care va familiariza publicul festivalului cu trei filme din vasta sa operă care se prezintă ca o radiografie provocatoare şi necenzurată a instituţilor americane şi europene în ultimii 50 de ani. De curând, Academia Americană de Film a anunţat că regizorul va primi un Oscar onorific pentru întreaga activitate.

Cele mai noi tehnologii pe care le explorează filmul documentar în formate precum VR, 360, webdoc sau full dome sunt prezente în programul The Future Is Now. În premieră în Sibiu, publicul de la Astra Film Festival va putea să experimenteze vizionarea de film documentar în afara sălii de cinema cu ajutorul celor mai noi gadget-uri, precum ochelarii pentru realitate virtuală sau proiecţii 360 de grade.

Programul ediţiei din 2016 va fi completat cu discuţii, masterclass-uri, întâlniri ale profesioniştilor din industrie, Astra Film Junior, concerte şi sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu regizorii prezenţi la Sibiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.