Festivalul Internaţional de Film Documentar Astra Film de la Sibiu continuă online până în data de 30 octombrie, ora 23.59, perioadă în care orice persoană aflată pe teritoriul României poate vedea 41 dintre filmele aflate în selecţia oficială Astra Film Festival 2022. Un bilet pentru vizionarea unui film costă 20 de lei, iar un abonament pentru toate filmele 200 de lei, anunţă organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Detalii despre bilete şi programul complet, aici: https://www.astrafilm.ro/astra-film-online.

„Ne străduim să arătăm filme documentare de calitate la cât mai mulţi oameni. Anul acesta, am ajuns în cinematografele din mall, care sunt spaţii mai puţin obişnuite cu proiecţiile de film de non-ficţiune. Iar prin programul Astra Film Online oferim şi publicului care nu a reuşit să vină la Sibiu ocazia de a vedea, de acasă, unele dintre cele mai bune filme documentare ale momentului”, declară Dumitru Budrala, director-fondator Astra Film Festival.

Printre filmele disponibile online se află şi cele care au fost laureate la Gala de premiere AFF2022, astfel:

Secţiunea România: „Pocalul. Despre fii şi fiice”, de Calină Tesăr şi Dana Bunescu (România - 2022) - Cel mai bun film, Vulturii din Ţaga, de Iulian Manuel Ghervas şi Adina Popescu (România, Slovacia - 2022) - Cea mai bună regie, Valuri pe uscat, de Raluca David (România - 2021) - Menţiune specială.

Secţiunea Europa Centrală şi de Est: „Magazinul de mărunţişuri”, de Łukasz Kowalski (Polonia - 2022) - Cel mai bun documentar, Oi zburătoare, de Alexandra Gulea (Germania, România - 2022) - Menţiune specială.

Docschool - „Un locşor pe lume”, de Emilie Beyssac Cywinska (Franţa - 2021) - Cel mai bun film documentar, Dragoste de familie, de Eric Esser (Germania - 2022) - premiul pentru Cel mai bun regizor şi Prima aniversare a lui Arsencik, de Valentin-Rareş Fogoroş (România - 2022) - Menţiune specială.

De asemenea, AFF Online oferă acces la filmele proiectate în cadrul temelor speciale, adică:

Dragoste Eternă: „Cine am fi fost”, de Trec Brehnmer - Germania, 2021; Performing Juliet, de András Visky - SUA, 2021

Moarte decisă: „De ce n-ai rămas de dragul meu?”, de Milou Gevers - Olanda, 2022; Cu mâna goală, de Moriya Ben Avot - Israel, 2022)

Feţele războiului: „Copiii duşmanului”, de Gorki Glaser-Müller - Danemarca, Suedia, Qatar - 2021).

În programul AFF Online se regăsesc şi cele trei filme ale regizorului britanic Nick Broomfield proiectate în cadrul programului-portret O viaţă în documentar - Maeştri: „Tatăl meu şi cu mine” (Marea Britanie, 2019), „Marianne şi Leonard: Cuvinte de dragoste” (Marea Britanie, 2019) şi „Povestea unui ucigaş în serie” (Marea Britanie, 2014).

Astra Film Festival 2022 a avut loc la Sibiu în perioada 9-16 octombrie, în faţa unui public de aproximativ 60.000 de persoane, care s-a bucurat de peste 340 de evenimente cinematografice. Un loc aparte l-a constituit, aşa cum s-a întâmplat de 14 ani încoace, Astra Film Junior, programul de educaţie prin film documentar la care au participat peste 27.000 de elevi de la şcoli şi licee din judeţul Sibiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.