Artistul electro austriac Fennesz va concerta luni, în premieră la Bucureşti, în seria de evenimente Avant Sessions.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Christian Fennesz se foloseşte de chitară şi computer pentru muzica lui, ce îmbină sample-uri şi o manieră de producţie cu influenţe techno.

Apreciat de critici pentru discul „Endless Summer”, apărut în 2001, Fennesz a colaborat cu artişti ca Ryuichi Sakamoto, Jim O’Rourke, Ulver, David Sylvian şi King Midas Sound. Are în palmares şapte albume de studio, dintre care cel mai recent, „Agora”, urmează să fie lansat la finalul lunii martie de casa de discuri Touch.

„Agora” este primul album solo semnat Christian Fennesz, după „Mahler Remixed” (2014) şi „Bécs” (2014).

Fennesz explică: „Am rămas temporar fără un studio de înregistrări, aşa că am fost nevoit să mut toată aparatura într-un mic dormitor din apartamentul meu, unde am şi înregistrat acest album. Am făcut totul la căşti, ceea ce mi s-a părut frustrant la început, însă, ulterior, m-am simţit ca în anii 1990, când am produs primele albume. A fost o experienţă care m-a inspirat. Am folosit echipamente minimaliste, doar ce aveam la îndemână”.

Christian Fennesz va prezenta luni publicului bucureştean un live set, la Control Club. Biletele costă 35 de lei şi pot fi cumpărate de pe Eventbook.ro sau de la clubul bucureştean.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.