Arild Andersen, unul dintre cei mai importanţi basişti norvegieni, va concerta luni, de la ora 20.00, la clubul Control din Bucureşti, în cadrul seriei Jazz Nouveau.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Muzicianul, care a debutat în grupul Jan Garbarek Quartet în 1967, va urca pe scena bucureşteană alături de saxofonistul scoţian Tommy Smith şi de bateristul italian Paolo Vinaccia. Ei activează în această formulă din 2007.

Tommy Smith, reputat saxofonist, a debutat la mijlocul anilor 1980. La recomandarea lui Chick Corea, el s-a alăturat grupului vibrafonistului Gary Burton, dar a cântat şi cu Jack DeJohnette, Kurt Elling şi Lars Danielsson.

Paolo Vinaccia a contribuit la peste o sută de albume de-a lungul carierei sale, printre colaborările sale sonore numărându-se cele cu Terje Rypdal, David Darling şi Palle Mikkelborg.

Muzician prolific, Andersen a participat la înregistrarea a 60 de discuri, având colaborări cu Bill Frisell, Sonny Rollins, Chick Corea, David Darling, Andy Sheppard, Ketil Bjornstad, Bobo Stenson, Don Cherry şi Masqualero, între alţii.

Trio-ul concertează frecvent în Europa, dar şi în SUA, Coreea de Sud, Egipt, America de Sud şi Japonia.

Accesul publicului pentru concertul de luni se va face de la ora 19.30. Biletele costă 50 de lei şi pot fi cumpărate online, de pe eventbook.ro.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.