Aproape jumătate dintre femeile cu vârsta sub 40 de ani care merg la festivalurile de muzică (43%) spun că s-au confruntat cu comportament sexual nepotrivit, potrivit unui nou studiu, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În total, 22% dintre cele care merg la festivaluri au spus că au fost hărţuite sexual. 

Cele mai comune forme de abuz au fost dansul nedorit şi forţat şi hărţuirea sexuală verbală. 

Pentru acest sondaj, YouGov a intervievat  1.188 de participanţi la festival, doar 2% dintre ei reclamând incidentele la poliţie.

La începutul acestui an, în februarie, date separate publicate în studiul Crime Survey pentru Anglia şi Ţara Galilor au arătat că mai mult de 80% dintre victimele unui abuz sexual nu au raportat incidentul la Poliţie. 

Aceste statistici au arătat şi faptul că una din cinci femei a fost victima unei forme de abuz sexual de când a împlinit 16 ani. 

Sondajul YouGov, care a fost comandat de Press Association, a descoperit că doar 1% dintre femei a raportat abuzul sau hărţuirea sexuală unui membru al echipei de organizatori a festivalului, fie înainte, fie după eveniment, în timp ce 19% dintre bărbaţi şi-au declarat experienţa organizatorilor. 

Sondajul a mai arătat că 70% dintre cei care s-au confruntat cu abuz sau hărţuire sexuală la un festival au spus că agresorul era un străin. 

Press Association a contactat organizatorii a 21 dintre cele mai mari festivaluri din Marea Britanie pentru a discuta noul studiu şi a întreba ce măsuri iau şi care este politica fiecăruia în privinţa abuzurilor sexuale.  

Doar cinci dintre acestea au răspuns, iar Glastonbury, Reading and Leeds, Creamfields, Latitude, RiZE and Wireless sunt printre cele care nu au vrut să comenteze. 

Poliţia din Somerset a înregistrat două incidente de abuz sexual, două violuri şi un incident de exhibiţionism, anul trecut, la festivalul de la Glastonbury. 

Potrivit BBC, oricine persoană care este agresată sexual în Marea Britanie, oricând, poate vorbi cu cineva prin intermediul organizaţiilor precum The Survivor's Trust, Rape Crisis sau Survivors UK.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.