Apartamentul în care au locuit membrii grupului britanic The Rolling Stones în 1962, anul înfiinţării formaţiei, a devenit parte din ”Exhibitionism”, din care nu lipsesc vesela murdară, sticle goale şi discurile blues.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mick Jagger a angajat o echipă care să reconstituie, pentru ”Exhibitionism - The Rolling Stones”, primul apartament din Londra pe care membrii trupei l-au împărţit în 1962.

”Asta este cu adevărat ciudat... Clădirea este încă acolo - nu a fost demolată sau modificată -, este chiar după colţul străzii pe care locuiesc acum”, a declarat Mick Jagger, citează Billboard. 

Despre spaţiul respectiv, solistul formaţiei spune că este unul plin de amintiri: ”Îmi amintesc exact cum era”.

”Erau multe locuri aşa la începutul anilor 1960. Nu ai vrea să trăieşte acolo acum”, a completat Charlie Watts.

Trupa a recreat, pentru aceeaşi expoziţie, care a fost deschisă sâmbătă la New York, şi studioul de înregistrări, completat cu instrumentele originale. ”Exhibitionism - The Rolling Stones” a fost inaugurată la Londra în urmă cu o lună.

Expoziţia cuprinde costume folosite de Mick Jagger în turnee, jurnalul din 1963 al lui Keith Richards, kitul de tobe pe care Charlie Watts îl avea în copilărie, afişe şi coperte ale revistelor.

”Niciunul nu m-a făcut să plâng. Unele m-au făcut să râd”, a spus Jagger despre obiectele expuse.

Expoziţia va fi deschisă până pe 12 martie 2017 şi cuprinde piese sunt semnate de Andy Warhol, Alexander McQueen şi John Pasche, creatorul logo-ului formaţiei.

”Te loveşti de amintiri oriunde te-ai uita. Te uiţi în colţ şi spui: Este exact unde am lăsat-o. Fie că este vorba despre chitară sau un articol de îmbrăcăminte, totul îmi aminteşte de ceva”, a afirmat Keith Richards.

Chitaristul Ronnie Wood, care s-a alăturat formaţiei în 1975, a spus că i-a făcut plăcere să vadă ”micile motive” plasate în expoziţie, şi a adăugat că o amintire preferată a sa este primul concert alături de trupă, care a coincis cu ziua sa de naştere.

”A trebuit să învăţ toate piesele Stones, să mă pregătesc pentru 1 iunie, ziua mea, pentru primul meu concert cu ei”, a spus el amuzat.

The Rolling Stones va lansa un nou album de studio, ”Blue & Lonesome”, pe 2 decembrie. Întrebat care sunt planurile de viitor, Charlie Watts a răspuns: ”Să rămânem în viaţă cred că este cel mai important în momentul ăsta sau să ne trezim dimineaţa”.

Trupa The Rolling Stones, înfiinţată la Londra în 1962, este una dintre cele mai apreciate formaţii rock din lume. Până în prezent, grupul britanic a lansat 29 albume de studio, care s-au vândut în aproximativ 200 de milioane de copii pe plan mondial. Între discurile de referinţă se numără ”Their Satanic Majesties Request” (1967), ”Beggars Banquet” (1968), ”Let It Bleed” (1969), ”Sticky Fingers” (1971), ”Exile on Main St” (1972), ”It's Only Rock 'n Roll” (1974), ”Tattoo You” (1981), ”Steel Wheels” (1989), ”Voodoo Lounge” (1994), şi ”Bridges to Babylon” (1997). În prezent, grupul este format din: Mick Jagger (voce, chitară), Keith Richards (chitară, voce), Ronnie Wood (chitară) şi Charlie Watts (tobe).

Formaţia britanică a concertat la Bucureşti în 2007, în cadrul turneului ”A Bigger Bang”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.