Milioane de oameni din întreaga lume au sărbătorit în stradă trecerea în anul 2018, admirând spectacole impresionante de lumini şi artificii care au avut loc în oraşe precum Sydney, Dubai, New York, Paris sau Londra. Evenimentele de celebrare a noului an s-au desfăşurat, însă, în condiţii sporite de securitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Celebrarea Anului Nou a început la ora 10.00 GMT, în ţările insulare Samoa, părţi din Kiribati şi Tonga. La scurt timp, a intrat în anul 2018 şi Noua Zeelandă, la 11.00 GMT, adică ora 13.00 în România. Trecerea dintre ani a fost sărbătorită cu aprinderea unor artificii care au cântărit o jumătate de tonă, din Sky Tower, aflat în oraşul Auckland. Pregătirile pentru spectacol au început în urmă cu şase luni, pentru a garanta coordonarea a 3.000 de focuri de artificii.

În Sydney, Australia, la miezul nopţii cerul a fost aprins de un spectacol de artificii grandios deasupra Portului Jackson. Spectacolul a inclus o cascadă în culorile curcubeului, pentru a marca legalizarea recentă a căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, scrie ABC.

Sydney (Foto: Twitter)
Sydney (Foto: Twitter)

În Japonia, zeci de mii de oameni s-au adunat la Sea Paradise Aquarium din Yokohama, pentru numărătoarea inversă. La miezul nopţii, au fost aprinse 3.000 de focuri de artificii. În Tokyo, la Templul Zojoji, mai mulţi oameni au bătut clopotele de 108 ori la miezul nopţii, un obicei respectat şi în alte temple budiste din ţară. De asemenea, în Tokyo a avut loc o paradă cu măşti ce reprezintă vulpi, înainte ca oamenii să participe la prima rugăciune a anului la altarul Shinto, scrie The Telegraph.

În Times Square din New York, locuitorii şi turiştii au întâmpinat anul 2018 la temperatura de -12 grade Celsius. Cântăreaţa Mariah Carey a interpretat piese precum „Vision of Love” şi „Hero”, după ce prestaţia ei de anul trecut a fost criticată şi urmată de ameninţări cu acţionarea în judecată a producătorilor evenimentului. Atunci, la petrecerea New Year's Rockin' Eve With Ryan Seacrest organizată de Dick Clark Production, cântăreaţa nu a putut să îşi ţină recitalul, acuzând proasta organizare. De cealaltă parte, fanii au susţinut că ea a făcut playback.

În Marea Britanie, în ciuda vremii capricioase, trecerea la anul 2018 a fost sărbătorită cu un spectacol de aproximativ 10.000 de focuri de artificii care au luminat Roata din Londra şi ceasul Big Ben, care a anunţat intrarea în noul an. Peste 100.000 de persoane şi-au cumpărat bilete pentru a admira artificiile de pe malul Tamisei. În centrul oraşului au cântat artiste precum Aretha Franklin, Ariana Grande and Florence Welch, pentru a marca împlinirea unui secol de când femeile au drept de vot, potrivit BBC.

Londra (Foto: Twitter)
Londra (Foto: Twitter)

La Paris, zeci de mii de oameni au întâmpinat noul an pe Champs-Elysees, admirând un spectacol de artificii lansate deasupra Arcului de Triumf. Măsurile de securitate au fost crescute în întreaga ţară la evenimentele organizate cu ocazia Anului Nou, după ce Franţa a fost ţinta unor atacuri teroriste în ultimii ani. au fost mobilizaţi 140.000 de agenţi de securitate. 

Cu măsuri de siguranţă sporite a intrat în noul an şi Germania, trecerea la 2018 fiind marcată de un spectacol de artificii în Berlin, care a luminat sculptura Cvadriga, aflată pe Poarta Brandenburg.

Paris (Foto: Twitter)
Paris (Foto: Twitter)

Coreea de Sud a întâmpinat noul an cu un spectacol de lumini şi de artificii lansate de pe Lotte World Tower din Seul. Cu o jumătate de oră mai târziu a trecut în noul an şi Coreea de Nord, o mulţime de oameni urmârind spectacolul de artificii care a avut loc la miezul nopţii la Phenian.

În Jakarta, capitala Indoneziei, sute de cupluri s-au căsătorit la trecerea dintre ani. Aproape 40 de cupluri s-au adunat într-un cort de dimensiuni mari amplasat în centrul oraşului, cu câteva ore înainte de miezul nopţii, pentru a se ruga alături de familiile lor, înainte de a semna certificatele de căsătorie.

La Beijing, cei care s-au încumetat să facă faţă unei temperaturi scăzute au participat la numărătoarea inversă la poarta Yongdingmen a Zidului Chinezesc. Revelionul a fost sărbătorit cu artificii spectaculoase şi în Hong Kong. 

Dubai (Foto: Twitter)
Dubai (Foto: Twitter)

Cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa, din Dubai, a fost în centrul atenţiei de Revelion în Emiratele Arabe Unite. Pe aceasta fiind proiectat un spectacol de lumini grandios. Autorităţile au ales să celebreze Noul An în acest mod, înlocuind spectacolul de artificii grandios, în parte ca măsură de siguranţă pentru oraş, după ce în 2015 un zgârie-nori a fost incendiat de Revelion.

La Moscova, Anul Nou a fost întâmpinat cu un foc de artificii deasupra Kremlinului.

Un spectacol de artificii a marcat trecerea la noul an şi în Rio de Janeiro, unde peste două milioane de oameni au sărbătorit intrarea în noul an pe plaja Copacabana.

Ultimele locuri de pe Pământ care vor trece în Noul An vor fi insulele americane Baker şi Howland, deşi acestea nu sunt locuite. Ultima insulă locuită care va trece în anul 2018 va fi Samoa Americană, pe 1 ianuarie, la 13.00, ora României.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.