Alec Baldwin interpretează un scriitor, care îşi pierde vederea în urma unui accident de maşină, în cel mai recent film, "Blind", însă un ONG condamnă această practică de la Hollywood, în care persoane sănătoase joacă rolurile unor oameni cu handicap.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alegerea unei persoane văzătoare pentru rolul unui nevăzător a suscitat discuţii în rândul unei asociaţii care ajută persoanele cu dizabilităţi, potrivit Ruderman Family Foundation, citată de 20minutes. 

Preşedintele şi fondatorul asociaţiei, Jay Ruderman, s-a exprimat într-un comunicat transmis de L.A. Times. "Alec Baldwin în "Blind", arată cum tratăm handicapul de faţadă. Nu mai acceptăm ca actori albi să joace personaje de negri. Handicapul pe care îl prezentaţi de ochii lumii trebuie să provoace indignare mondială". 

Actriţa Marlee Matlin, care este surdă de la vârsta de 18 ani şi care a câştigat un Oscar pentru cea mai bună actriţă în rolul din filmul "Children of a Lesser God" din 1987, împărtăşeşte punctul de vedere al asociaţiei. 

Un studiu al fundaţiei arată că 95% din rolurile cu persoane având handicap în filme sunt interpretate de persoane sănătoase. "Noi, ca industrie, vorbim despre diversitate - ştim că există o problemă. Din nefericire, când vorbim de diversitate, handicapul este lăsat deoparte", a comentat Marlee Matlin. 

Drama "Blind", regizată de Michael Mailer, îi are în rolurile principale pe Alec Baldwin, Demi Moore şi Dylan McDermott şi va avea premiera pe 14 iulie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.