„Akira”, produs de Leonardo DiCaprio pentru Warner Bros., va fi filmat în California şi va primi un credit fiscal în valoare de 18,5 milioane de dolari, potrivit Variety care citează California Film Commission.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lungmetrajul este, de departe, primul între cele 18 filme care primesc credite, dintre care opt sunt proiecte independente.

Filmele vor avea 408 milioane de dolari, estimativ, cheltuieli de investiţie, 2.575 de oameni vor fi angajaţi, 812 actori vor juca, iar 25.000 de persoane vor face figuraţie. În plus, filmările acestora în California vor însuma 740 de zile.

Zece dintre cele 18 proiecte vor fi filmate în apropiere de Los Angeles.

„Akira”, regizat de Jaume Collet-Serra, este bazat pe seria manga scrisă şi ilustrată de Katsuhiro Otama, a cărei acţiune este plasată în Tokyo post-apocaliptic, în anul 2060. 

Această producţie este estimat că va genera cheltuieli de 92 de milioane de dolari în zonă, dintre care 43 de milioane de dolari reprezintă salariile membrilor echipei de filmare formată din 200 de oameni şi ale celor peste 5.000 de figuranţi.

California a atras în total 13 lungmetraje cu buget mare în „Program 2.0”, care include proiecte cu bugete de cel puţin 75 de milioane de dolari.

Lungmetrajele care au beneficiat de pe urma acestui program au fost, între altele, „Captain Marvel” (Disney), „Transformers” (Paramount) şi Space Jam 2” (Warner Bros.). 

La începutul acestui an, serialul „Penny Dreadful: City of Angels” al Showtime a devenit al 16-lea care s-a relocat în California şi a primit 24,7 milioane de dolari credit fiscal. Alte seriale care şi-au mutat producţia în statul de pe coasta de vest sunt „Good Girls”, „You”, „Sneaky Pete”, „Legion”, „Ballers” şi „Veep”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.