Sub sloganul „Good Vibrations” şi hashtagul #dreamers2018, festivalul de muzică şi artă Afterhills implică, timp de patru zile, peste 150 de artişti şi mii de oameni la marginea oraşului Iaşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul, aflat la a doua ediţie, a debutat joi seară, când capete de afiş au fost Zdob şi Zdub şi duo-ul olandez de DJi Sunnery James şi Ryan Marciano.

Într-un perimetru de forma unui balon cu aer cald, aflat la ieşirea din Iaşi, au fost amplasate zeci de standuri - jocuri video, accesorii handmade şi zone de relaxare -, nouă scene, între care şi una dedicată standup comedy, breakdance şi teatru contemporan, şi un silent disco.

(Foto: News.ro)
(Foto: News.ro)

Petrecerea din prima seară s-a prelungit până vineri aproape de ora 09.00, pentru ca zece ceasuri mai târziu, pe scena principală, seria de concerte să înceapă cu Robin and The Backstabbers, care au adus binecunoscutul lor setlist.

Lor le-a urmat britanicul Tricky. Colaborator timpuriu al grupului Massive Attack, mod în care şi-a şi început cariera, dar şi al unora ca Bjork, PJ Harvey, Tool şi INXS, Tricky (Adrian Nicholas Matthews Thaws) - aflat pentru prima dată la Iaşi - a susţinut un recital de o oră în care a cântat de la „The Only Way” la „Doll”, după un single-ul „Doll Parts” al trupei Hole, de la „My Palestine Girl” la „When We Die” şi „Dark Days”. Ajutat de Marta Zlakowska la voce, Tricky a trecut de la trip-hop la rock şi electro şi invers.

 

După înserat, pe scenă a urcat grupul bosniac Dubioza Kolektiv, care a animat şi mai mult atmosfera. Şi datorită ritmurilor ska-punk-reggae-hip-hop balcanice. Cei şapte au vorbit mult cu publicul, au dansat şi şi-au promovat site-ul preferat - Pirate Bay. Declarând încă o dată că toată muzica lor poate fi descărcată gratuit de pe site-ul trupei, muzicienii au adus în faţa scenei un banner pe care stătea scris „Support Pirate Bay”. Site-ul suedez care găzduieşte fişiere de tip torrent a fost caracterizat de bosniaci drept un „loc de unde vă puteţi lua tot ce vă doriţi”.

Duo-ul francez electro Scratch Bandits Crew a mixat timp de aproximativ o oră, înainte ca scena principală să fie ocupată de americanii The Crystal Method, care au împlinit 25 de ani de carieră.

Sâmbătă, în a treia zi de festival, pe scena principală vor urca, între alţii, Macanache, Subcarpaţi, Hurts şi Paul Van Dyk. Festivalul se va încheia duminică, când capul de afiş este artistul britanic indie pop Tom Odell.

Preţul unui bilet pentru cea de-a treia zi de festival este de 237 de lei, iar pentru a patra, de 217 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.