„After Love”, primul lungmetraj regizat de Aleem Khan, este marele câştigător al British Independent Film Awards (BIFA) 2021, obţinând şase trofee la gala de la Londra.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Povestea unei văduve care se resemnează la aflarea unui secret şocant ţinut de regretatul ei soţ a fost desemnată cel mai bun film britanic independent şi a fost premiată pentru regie, pentru debut regizoral şi scenariu.

Filmul s-a impus şi la categoriile „cea mai bună actriţă” - Joanna Scanlan şi „cel mai bun actor în rol secundar” - Talid Ariss.

Scanlan joacă rolul Mary, o englezoaică ce s-a convertit la islam în urmă cu mulţi ani pentru a se căsători cu Ahmed (jucat de Nasser Memarzia), cu care trăieşte în apropiere de faleza Dover. Când Ahmed moare subit, ea descoperă că bărbatul pe care credea că îl cunoaşte avea o viaţă secretă în Calais, făcând-o să pună sub semnul întrebării relaţia lor, cultura şi identitatea sa.

Cel mai bun actor a fost desemnat Adeel Akhtar pentru rolul din „Ali & Ava”. Connie Farr şi Harry Escott au fost premiaţi pentru muzica realizată pentru acest film.

Cea mai bună actriţă în rol secundar a fost aleasă Vinette Robinson pentru rolul din drama „Boiling Point”. Filmul, care a avut premiera la Festivalul de la Karlovy Vary a fost premiat şi la categoriile „cel mai bun casting”, „cea mai bună imagine” şi „cel mai bun sunet”.

BIFA recompensează cele mai bune producţii britanice independente şi cineaşti, cu nominalizaţii şi câştigătorii selectaţi de profesionişti din industrie.

Lungmetrajele „Belfast”, regizat de Kenneth Branagh, şi „Boiling Point”, de Philip Barantino, au primit cele mai multe nominalizări, câte 11, la British Independent Film Awards (BIFA) 2021. Filmul lui Branagh nu s-a impus la nicio categorie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.