Administratorii contului de Facebook al trupei Nirvana au publicat un mesaj ironic la adresa adepţilor unei noi teorii a conspiraţiei, care afirmă că solistul grupului, Kurt Cobain, nu s-a sinucis în 1994 şi locuieşte de fapt în Peru, informează contactmusic.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O astfel de teorie fantezistă a apărut pe reţelele de socializare, luni: După ce şi-a înscenat propria-i moarte în 1994, Kurt Cobain s-a refugiat în Peru, unde şi-a petrecut ultimii 20 de ani deghizat şi învăţând să cânte la chitară cu mâna dreaptă.

Această teorie a fost promovată şi în tabloidul britanic Daily Mail, după apariţia pe reţelele de socializare a unui videoclip cu un cântăreţ peruan, care seamănă cu Kurt Cobain, în timp ce interpretează piesa ”Come As You Are”.

În acel clip, înregistrat în 2012, cântăreţul Ramiro Saavedra a fost filmat în timp ce interpreta acel single de pe albumul ”Nevermind” al trupei Nirvana în cadrul concursului de talente peruan ”Yo Soy”. Datorită părului blond, ochelarilor de soare şi a unei ţinute vestimentare grunge, artistul peruan seamănă destul de mult cu Kurt Cobain şi i-a făcut pe unii dintre fanii acestuia să spună că artistul american nu ar fi murit în 1994.

Totuşi, fanii cu un simţ de observaţie mai bun au spus că Ramiro Saavedra cântă la chitară cu mâna dreaptă, în timp ce Cobain era stângaci. 

Luni, contul de Facebook al trupei Nirvana  publicat un link ce face trimitere la un articol publicat în tabloidul Daily Mail care sprijină acea teorie a conspiraţiei.

”E adevărat, Kurt e în viaţă. Avea nevoie de timp pentru a învăţa să cânte la chitară cu mâna dreaptă. Să găseşti chitare pentru dreptaci nu e ceva uşor. Suntem atât de fericiţi să îl avem din nou printre noi şi îl iertăm pentru toată tristeţea pe care a provocat-o în inimile noastre”, au scris, cu ironie, administratorii contului de Facebook al trupei Nirvana.

Kurt Cobain (20 februarie 1967 - 5 aprilie 1994) a fost solistul formaţiei grunge Nirvana, pe care a fondat-o împreună cu Krist Novoselić, în 1987, în Aberdeen. Trupa s-a stabilit mai târziu în Seattle, iar în 1990, toboşarul Dave Grohl s-a alăturat celor doi membri fondatori. Nirvana a lansat trei albume de studio - ”Bleach” (1989), ”Nevermind” (1991) şi ”In Utero” (1993) - şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame, în 2014. Kurt Cobain a fost căsătorit cu interpreta şi actriţa Courtney Love, timp de doi ani, şi au avut împreună o fiică, Frances Bean Cobain.

Pe 8 aprilie 1994, Kurt Cobain a fost găsit mort în casa sa din Seattle. Analizele au determinat că moartea sa a survenit, cu trei zile înainte, prin împuşcare, iar arma şi un bilet de adio au fost găsite la faţa locului. 

Cu toate acestea, tot felul de speculaţii şi teorii fanteziste referitoare la circumstanţele morţii starului american au fost lansate de-a lungul anilor de fanii artistului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.