Cântăreaţa şi actriţa Marie Laforêt a murit sâmbătă, la Genolier, în Elveţia, la vârsta de 80 de ani, a anunţat familia sa, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cauza morţii interpretei melodiilor "Vendanges de l'amour" sau "Viens, viens" nu a fost precizată. 

Înainte de a cânta, actriţa a fost partenera lui Alain Delon în "Plein soleil", de René Clément, film care le va lansa în 1960 carierele celor doi. 

Marie Laforêt a lucrat cu regizori precum Georges Lautner, Henri Verneuil sau Pierre Granier-Deferre, Michel Deville, Jean-Pierre Mocky.

În 1963, a lansat cântecul "Les vendanges de l'amour", scris de Danyel Gérard. Au urmat melodiile "Ivan, Boris et moi", "Il a neigé sur Yesterday" (cântec-omagiu pentru The Beatles), "Viens sur la montagne", "Marie douceur, Marie colère", "Que calor la vida".. 

Ea a revenit pe scenă în 2006, la teatrul Bouffes-Parisiens. 

Lisa Azuelos, cunoscuta regizoare a filmului "LOL" este fiica artistei. Ceilalţi doi fii sunt Jean-Mehdi-Abraham Azuelos, născut din relaţia cu omul de afaceri Judas Azuelos, şi Eve-Marie-Deborah, din căsătoria cu colecţionarul de artă Alain Kahn-Sriber.             

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.