Actriţa şi cântăreaţa Julie Andrews va fi recompensată cu Leul de Aur onorific, pentru întreaga activitate, la Festivalul de Film de la Veneţia de anul acesta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cunoscută la nivel mondial pentru rolurile din „Mary Poppins” şi „The Sound of Music”, Andrews a jucat în peste 40 de filme, inclusiv „Victor Victoria” (1982), regizat de regretatul ei soţ, Blake Edwards. Sub îndrumarea lui, ea a mai jucat şi în „10” (1979) şi „S.O.B” (1981).

Mai recent, Julie Andrews a jucat în câteva comedii romantice, precum „Pretty Princess” (2001), alături de Anne Hathaway, şi în „The Princess Diaries 2: Royal Engagement” (2004).

În 2010, Andrews a jucat în „Tooth Fairy” al lui Michael Lambeck, interpretare catalogată de Variety drept „perfectă în orice fel”. 

Actriţa şi-a împrumutat vocea pentru filme de animaţie din francizele „Shrek” şi „Despicable Me”, dar şi pentru blockbuster-ul „Aquaman”.

„Acest Leu de Aur este o recunoaştere bine-meritată pentru o carieră extraordinară care a combinat succesul cu ambiţia artistică, fără a ceda compromisului facil”, a transmis Alberto Barbera, directorul artistic al festivalului, într-un comunicat.

Andrews a spus că este onorată să fie aleasă pentru a primi această distincţie şi a mulţumit organizaţiei Venice Biennale pentru „recunoaşterea muncii mele”.

Născută pe 1 octombrie 1935, în Anglia, Julie Andrews are în palmares un premiu Oscar, pentru rolul principal din „Mary Poppins” (1964), şi a mai primit două nominalizări pentru „The Sound of Music” (1965) şi „Victor Victoria” (1982). Este deţinătoarea a cinci Globuri de Aur, a două Primetime Emmy, a unui trofeu BAFTA, a două David di Donatello, dar şi a unui Grammy. A fost nominalizată la premiile Tony pentru rolurile din spectacolele „Camelot” şi „My Fair Lady”. 

Artista a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame în 1979.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.