Actriţa britanică Lesley Manville, cunoscută din „Phantom Thread” şi din „Maleficent”, va fi protagonista unei miniserii regizate de Peter Cattano, autorul comediei „The Full Monty”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cattaneo va regiza, pentru PBS Masterpiece şi BritBox U.K, adaptarea romanului poliţist „Magpie Murders” al lui Anthony Horowitz care va avea şase episoade, informează Variety.

Însuşi Horowitz va adapta romanul pentru televiziune.

„Magpie Murders” a fost publicat în 2016 şi a fost inclus în mai multe liste de romane cel mai bine vândute, inclusiv New York Times şi Los Angeles Times. Cartea a fost recompensată cu Macavity Award pentru cel mai bun roman.

Este prima carte din seria „Susan Ryeland”, din care continuarea, „Moonflower Murders”, a fost lansată anul trecut şi se află, în prezent, în lista bestseller-urilor New York Times.

Manville va juca rolul lui Ryeland, editor care primeşte un manuscris nefinalizat al ultimului roman semnat de Alan Conway, nedându-şi seama că îi va schimba viaţa.

Actriţa, nominalizată la Oscar şi BAFTA pentru rolul din „Phantom Thread”, va prelua de la Helena Bonham-Carter rolul prinţesei Margaret în serialul „The Crown”. Recent, ea a fost decorată cu însemnele Ordinului Imperiului Britanic pentru serviciile aduse teatrului şi pentru acţiuni caritabile.

Cattaneo a debutat în regie cu „The Full Monty” (1997), cu Robert Carlyle în rol principal, care a fost un succes de box office şi a fost desemnat de BAFTA cel mai bun film. El a mai semnat „Military Wives” (2020), şi serialul „Rev” (BBC), cu Tom Hollander şi Olivia Colman.

„«Magpie Murders» este o dramă poliţistă ca nicio alta şi sper că va încânta şi vrăji publicul în egală măsură”, a spus Horowitz.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.