Actorul, regizorul, scenaristul, producătorul şi muzicianul Tim Robbins va fi distins cu Crystal Globe la Festivalul de Film de la Karlovy Vary pentru contribuţia adusă cinematografiei mondiale, scrie The hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Robbins, care a câştigat un premiu Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol secundar în "Mystic River" (2003) şi care a fost nominalizat la premiul Academiei pentru regia filmului "Dead Man Walking" (1995), va prezenta în cadrul festivalului două din filmele sale, "Bob Roberts" şi "Cradle Will Rock".

Actorul va urca pe scenă şi pentru un recital special Tim Robbins and the Rogues Gallery Band.

Ediţia a 53-a a Festivalului din Cehia va începe pe 29 iunie. 

Născut pe 16 octombrie 1958, Tim Robbins este actor de teatru şi film, regizor, producător şi scenarist. A câştigat un Oscar şi un Glob de Aur pentru rolurile din "Mystic River" şi "Player". S-a remarcat ca regizor cu producţia de succes "Cradle Will Rock", iar lungmetrajul "Dead Man Walking", pe care l-a scris şi produs, a câştigat mai multe premii, între care Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, Susan Sarandon, şi patru premii la Festivalul de Film de la Berlin. Filmul a primit o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun regizor şi una la Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu.

În 2016, Tim Robbins a prezentat la teatrul de Comedie din Bucureşti piesa "Visul unei nopţi de vară", de W. Shakespeare, împreună cu trupa sa, The Actors’ Gang. Spectacolul său s-a jucat şi în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu din acel an. Robbins are şi o stea pe Aleea Celebrităţilor din Sibiu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.