Javier Bardem s-a alăturat, joi, unei manifestaţii în faţa ambasadei Rusiei la Madrid pentru a susţine poporul ucrainean şi a denunţa invazia vecinului său. Actorul în vârstă de 52 de ani a spus că se teme că aceste „acţiuni războinice” să nu declanşeze o enormă criză a refugiaţilor, potrivit Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sunt aici pentru a condamna acţiunile războinice ale Federaţiei Ruse contra Ucrainei”, a declarat el agenţiei Reuters în timpul manifestaţiei, la care s-au adunat o sută de persoane cu drapelele albastru şi galben ale Ucrainei.  

Cu mască şi un hanorac negru, actorul a discutat cu alţi manifestanţi şi a spus că se teme ca invazia să nu declanşeze o enormă criză a refigiaţilor. Forţele ruse au invadat Ucraina pe cale terestră, maritimă şi aeriană la primele ore de joi, în cel mai mare atac al unui stat contra altuia din Europa de la al Doilea Război Mondial. 

„Este o invazie. Ea încalcă dreptul fundamental al suveranităţii teritoriale, dreptul internaţional şi multe alte lucruri”, a declarat Javier Bardem, care a câştigat premiul Oscar pentru „cel mai bun actor în rol secundar” în 2008 şi este anul acesta în cursa la categoria „cel mai bun actor” pentru rolul din filmul „Being the Ricardos”.

„Putin este mai aproape de ţarism şi de ultranaţionalism decât de alte lucruri. A spune că ceea ce vrea este demilitarizare şi denazificarea Ucrainei este, în mod curios, ceva ironic, în măsura în care intervenţia sa, feluld e a acţiona, aminteşte mult de ultranaţionalismul pe care chiar el îl critică”, a spus el. 

Manifestanţii, cu drapele ucrainene şi ale Uniunii Europene, au adus pancarte pe care scria: „Europa, protejează viitorul copiilor tăi! - Opreşte-l pe Putin!”, în engleză şi în spaniolă. 

Manifestaţii similare au avut loc joi în mai multe ţări europene, în special în Portugalia, vecina Spaniei, unde trăieşte o importantă comunitate ucraineană. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.