Actorul Hugh Laurie a fost înnobilat Comandor al Ordinului Britanic de către Prinţul de Wales pentru servicii aduse artei dramatice, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Laurie fusese deja recunoscut Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic (OBE) în 2007.

Cunoscut pentru parteneriatul său cu Stephen Fry în serialul de comedie "Blackadder The Third", actorul în vârstă de 59 de ani a mai apărut în serialul "House" şi "The Night Manager". 

Pentru mulţi, personajul George, prinţul regent, din seria a treia a "Blackadder" rămâne memorabil. 

Născut la Oxford în 1959, Laurie a studiat la Cambridge, unde a devenit preşedinte al clubului de dramă Footlight al universităţii şi unde a jucat, la fel ca Fry şi Dame Emma Thompson. 

A luat parte în 1980 la tradiţionala cursă de canotaj de pe Tamisa, în care echipa Cambridge i-a învins pe rivalii de la Oxford. 

Hugh Laurie a apărut în filme precum "Maybe Baby" şi "Stuart Little" şi va fi văzut curând în rolul Mycroft Holmes din comedia "Holmes and Watson".

Actorul are şi o stea pe Hollywood Walk of Fame, pe care a primit-o în 2016.

Alte personalităţi care au fost înnobilate, miercuri, la Palatul Buckingham au fost Tim Waterstone, fondator al unui lanţ de librării omonim, care a primit titlul de cavaler pentru servicii aduse cărţii şi carităţii. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.