Actorul american George Kennedy, care a jucat în peste 180 de producţii artistice şi de televiziune, precum ”Cool Hand Luke”, pentru care a primit şi un premiu Oscar, şi filmele din seria ”Naked Gun”, a murit la vârsta de 91 de ani, anunţă bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul făcut de Cory Schenkel, un nepot al actorului, care a menţionat că bunicul său a murit duminică dimineaţă (pe 28 februarie), în Boise, statul Idaho.

Potrivit lui Schenkel, starea sănătăţii lui Kennedy nu era una bună de mai bine de un an, de la moartea soţiei acestuia, Joan, iar în ultima lună actorul a fost internat într-un azil.

În 1968, Kennedy a fost distins cu premiul Oscar la categoria ”cel mai bun actor în rol secundar”, pentru rolul său din ”Cool Hand Luke/ Luke, mână rece”, de Stuart Rosenberg, în care a jucat alături de Paul Newman.

Printre rolurile sale remarcabile se numără cele din ”Airport” (1970), de George Seaton, pentru care a primit o nominalizare la Globurile de Aur, şi ”Earthquake” (1974), de Mark Robson.

George Kennedy a jucat şi în cele trei filme ale francizei ”The Naked Gun/ Poliţist cu explozie întârziată”, lansate în 1988, 1991 şi 1994, alături de Leslie Nielsen.

George Kennedy s-a născut în 1924, la New York. A fost înrolat în armată, în timpul celui de-al  Doilea Război Mondial, primind mai multe decoraţii. Ultimul film în care a jucat este ”The Gambler” (2014), de Rupert Wyatt.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.