Actorul american Jussie Smollett a fost inculpat, vineri, de instanţa din Chicago după ce a fost acuzat că a simulat în ianuarie un atac rasist şi homofob pentru a câştiga imagine şi a promova în carieră, potrivit mass-media americane, citate de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cântăreţul şi actorul în vârstă de 36 de ani, de culoare şi homosexual, a fost urmărit pentru mărturie falsă, după o anchetă care a concluzionat că a inventat o agresiune pretinzând că este victima. 

Detalii despre cele 16 capete de acuzare nu au fost oferite de mass-media sau de autorităţile judiciare din Chicago. 

Fiecare acuzaţie este pedepsită cu 3 ani de închisoare şi o amendă de 25.000 de dolari, potrivit Reuters. 

Jussie Smollett a fost una dintre vedetele din serialul "Empire". Producătorii au renunţat la colaborarea cu el pentru ultimele două episoade ale sezonului în curs după dezvăluirea cazului. 

El a depus o plângere la sfârşitul lunii ianuarie, afirmând că a fost agresat de doi indivizi mascaţi în centrul oraşului Chicago, care l-au insultat înainte de a-l lovi. 

Poliţia i-a găsit pe cei doi presupuşi agresori, doi fraţi originari din Nigeria, Ola şi Abel Osundairo, pe care în realitate i-a plătit cu 3.500 de dolari pentru a simula acest atac. 

"Plângerile false provoacă daune reale", a declarat şeful poliţiei din Chicago, Eddie Johnson, acuzându-l pe Smollett că a "exploatat durerea şi furia rasistă pentru a promova în carieră". 

Presupusa agresiune a provocat o puternică emoţie şi a declanşat critici, actorul primind susţinerea multor personalităţi. Dar Poliţia şi-a exprimat rapid suspiciunea în privinţa faptelor. 

Jussie Smollett, care susţine că este nevinovat, a fost trimis în faţa tribunalului din Chicago pe 21 februarie, înainte de a fi eliberat pe cauţiune. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.