Actorul Alec Baldwin îl susţine pe regizorul Woody Allen, după ce tot mai mulţi profesionişti din industrie se distanţează de cineast, pe fondul campaniei „Time’s Up” împotriva comportamentului sexual neadecvat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Baldwin, care a jucat în trei filme ale lui Allen, a scris marţi pe Twitter că repudierea regizorului şi a operei lui este „nedreaptă şi tristă pentru mine”. El a adăugat că să colaboreze cu Allen a fost „unul dintre privilegiile” pe care le-a avut în carieră, potrivit Reuters.

Woody Allen a negat în repetate rânduri acuzaţiile potrivit cărora şi-ar fi molestat, în urmă cu mai multe decenii, fiica adoptivă, Dylan Farrow, pe când ea avea vârsta de şapte ani.

Controversa a revenit odată cu izbucnirea scandalului sexual la Hollywood, care a făcut ca zeci de cineaşti să renunţe sau să fie eliminaţi din proiecte în urma acuzaţiilor care i-au vizat.

„Sunt credibilă şi spun adevărul şi cred că este important ca oamenii să realizeze că o victimă, un acuzator, contează. Şi că este suficient pentru a schimba lucrurile”, a spus Farrow într-un extras al interviului care va fi difuzat de CBS joi.

De cealaltă parte, Baldwin susţine că nu intenţionează să „respingă ori ignore astfel de plângeri”, însă „acuzarea unor oameni de asemenea crime trebuie tratată cu atenţie”.

Regizorul nu a fost niciodată condamnat pentru infracţiune.

Woody Allen, în vârstă de 82 de ani, a câştigat premii Oscar pentru „Annie Hall”, „Hannah and Her Sisters” şi „Midnight in Paris” şi continuă să lanseze, în medie, un film pe an.

Recent, actorii Timothee Chalamet, Rebecca Hall, Ellen Page şi Mira Sorvino au anunţat că vor dona banii câştigaţi de pe urma filmelor regizate de Allen în care au jucat campaniei „Time’s Up”.

Săptămâna trecută, regizoarea şi actriţa Greta Gerwig, care a jucat în „To Rome with Love” (2012), a spus că nu va mai lucra nicioodată cu Allen.

Cel mai recent film al lui Woody Allen, „Wonder Wheel”, distribuit de Amazon Studios, a fost lansa pe 1 decembrie 2017 şi a generat încasări de doar 1,4 milioane de dolari. Următorul lui film, „A Rainy Day in New York”, cu Timothee Chalamet în rol principal, urmează să fie lansat anul acesta.

Woody Allen, născut pe 1 decembrie 1935, la New York, este regizor, scenarist şi actor. A debutat ca regizor cu „What's Up, Tiger Lily?”, în 1966, iar printre cele mai cunoscute filme ale sale se numără „Annie Hall” (1977), „Manhattan” (1979), „Another Woman” (1988), „Match Point” (2005), „Vicky Cristina Barcelona” (2008), „Midnight in Paris” (2011) şi „Blue Jasmine” (2013).

Cinastul a fost recompensat cu trei premii Oscar pentru cel mai bun scenariu original - în 2012, pentru ”Midnight in Paris”, în 1987, pentru ”Hannah and Her Sisters”, şi în 1978, pentru ”Annie Hall”, şi unul pentru regie, în 1978, pentru ”Annie Hall”.

Din palmaresul său mai fac parte, între altele, trei trofeee Globul de Aur şi şapte premii BAFTA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.