Cea de-a patra ediţie a Buzău Fest, care se desfăşoară concomitent cu Zilele Chişinăului la Buzău, a debutat, joi seară, cu un concert susţinut de Camerata Chişinău, Brio Sonores şi Natalia Tanasiiciuc şi o paradă cu torţe a trupelor de daci şi romani din Garda Apulum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Timp de trei zile, la Buzău se desfăşoară cea de-a IV-a ediţie a Buzău Fest, dar şi a II-a ediţie a Zilelor Chişinăului la Buzău. Manifestările din cadrul celor două evenimente se vor desfăşura în municipiu şi în staţiunea Sărata Monteoru.
 
FOTO: Ciprian Sterian
FOTO: Ciprian Sterian
 
Festivalul va cuprinde lansări de carte, expoziţii de artă plastică, târguri de meşteri populari, degustări de produse tradiţionale, o cursă ciclistă pe traseul Chişinău-Buzău-Sărata Monteoru, punerea în scenă a unor bătălii dintre daci şi romani şi a unor lupte de gladiatori cu trupele Gărzii Apulum din Alba Iulia şi concerte ale artiştilor locali, dar şi ale unor nume consacrate atât din Republica Moldova, cât şi din România. Astfel, pe scena de la Sărata Monteoru sunt aşteptaţi să urce, vineri seară, The Motans şi Inna, iar sâmbătă Orchestra Fraţilor Advahov şi Zdob şi Zdub.
 
FOTO: Ciprian Sterian
FOTO: Ciprian Sterian
 
"E o zi importantă, este Înălţarea şi cum eu cred că nimic nu este întâmplător am început cu un concert al celor de la Chişinău. A fost un spectacol absolut deosebit unde s-a văzut practic foarte clar că avem aceeaşi limbă, avem aceeaşi cultură, simţim la fel, inimile ne bat la fel şi am realizat că împreună cu mai multă lume, prin dragoste, cultură şi modul de a fi putem să facem lucruri bune. Să nu uităm că la câteva sute de kilometri de noi se întâmplă ororile războiului. Războiul trebuie să înceteze. Trebuie să se înţeleagă să adopte calea dialogului şi numai prin aceste mijloace o să reuşim să scăpăm de acest război. Eu cred că este un moment absolut deosebit mai ales că vor urma trei zile destul de interesante unde practic se îmbină cultura, divertismentul, istoria, tradiţiile şi tradiţiile comune. Este un arc peste timp între cele două mari maluri ale râului Prut", a spus preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.