Platformă socială X, cunoscută înainte de a fi cumpărată de Elon Musk drept Twitter, testează deja în două ţări un sistem de acces bazat pe abonament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Utilizatorii din Noua Zeelandă şi Filipine care vor să-şi creeze cont pe X, versiunea web, trebuie să plătească un abonament de un dolar pe an.

Dincolo de plata abonamentului, utilizatorii mai trebuie să-şi verifice identitatea prin intermediul numărului de telefon.

Compania numeşte noul program „Not A Bot” şi ar trebui să reducă activitatea boţilor, spam-ul şi manipularea din cadrul platformei.

Nici X şi nici Elon Musk nu explică de ce noul program este implementat doar pe versiunea web a platformei şi doar pentru utilizatorii noi.

Este posibil ca, la o dată ulterioară, să aibă loc extinderea programului, iar acesta să fie aplicat aplicaţiilor mobile şi utilizatorilor din alte ţări.

Noul abonament este separat de X Premium, care oferă o bifă în dreptului numelui, funcţie de editare şi postări mai lungi, printre altele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.