Transportatorul low-cost Wizz Air a anunţat luni că îşi suspendă cursele pe toate rutele dintre România şi Italia ca urmare a deciziei autorităţilor române de a interzice toate zborurile dintre cele două ţări între 9 şi 23 martie 2020 inclusiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul vine după informarea de duminică referitoare la suspendarea zborurilor din România către Milano, Bergamo şi Veneţia Treviso până pe 3 aprilie.

Autorităţile române au luat decizia suspendării tuturor zborurilor spre şi dinspre Italia, până în 23 martie. MInistrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat duminică că suspendarea s-a făcut pentru două săptămâni pentru că atât permite regulamentul european.

”Pasagerii cu rezervări afectate de această modificare vor fi informaţi şi vor fi reprogramaţi automat pe o rută alternativă cât mai curând posibil. Clienţii care au rezervat direct pe wizzair.com sau în aplicaţia pentru mobil a companiei aeriene vor primi o notificare prin e-mail, în care li se oferă reprogramarea gratuită, rambursarea completă a banilor sau rambursarea a 120% din tarifului iniţial sub formă de credit de companie. Pasagerii pot alege între opţiunile de mai sus accesând linkul din e-mail şi alegând cu uşurinţă cea mai bună opţiune prin intermediul platformei noastre de programare individuală”, arată compania aeriană într-un comunicat.

Reprezentanţii Wizz Air spun că societatea poate informa doar pasagerii care şi-au făcut rezervarea prin wizzair.com sau prin aplicaţia mobilă a companiei aeriene.

De asemenea, pasagerii care şi-au făcut rezervările prin intermediul agenţiilor de turism – inclusiv agenţiile de turism online – trebuie să ia legătura cu agenţia de unde şi-au achiziţionat biletele.

Wizz Air operează pe 700 de rute de la 25 de baze, ce asigură conexiunea între 155 de destinaţii din 45 de ţări. În 2019, 40 de milioane de pasageri au călătorit cu transportatorul aerian. Wizz operează o flotă de 121 de aeronave Airbus. Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ şi este inclusă în calculul indicilor FTSE 250 şi FTSE All-Shares.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.