Warner Bros Discovery a declarat marţi că a atras aproximativ 2 milioane de abonaţi pentru streaming în primul trimestru, într-un moment în care pionierul industriei, Netflix, a pierdut abonaţi pentru prima dată în mai bine de un deceniu, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În primul set de rezultate publicate de la gigantul media creat printr-o fuziune de 43 de miliarde de dolari între activele Discovery Inc şi activele WarnerMedia  ale AT&T Inc, proprietarul canalului TLC şi Eurosport a declarat că veniturile trimestriale au crescut cu 13%, până la 3,16 miliarde dolari, ajutate de o revenire a cheltuielilor pentru publicitate şi Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing.

Rezultatele nu au inclus cifre pentru WarnerMedia, gazda francizelor Harry Potter şi Batman, canale TV cu plată precum CNN şi serviciul de streaming HBO Max.

Într-o conferinţă cu investitorii, directorul financiar Gunnar Wiedenfels a spus că 2022 va fi ”fără îndoială un an dezordonat”.

El a estimat că partea WarnerMedia din valoarea de bază a profitului companiei pentru 2022 va fi cu aproximativ 500 de milioane de dolari mai mică decât a anticipat el, compensată de ”câteva sute de milioane de dolari” pe partea Discovery a companiei.

Wiedenfels a reafirmat obiectivul companiei de a realiza economii de 3 miliarde de dolari, citând recenta decizie de a anula serviciul de streaming CNN+ ca exemplu.

”O mulţime de potenţial de sinergie va veni cu adevărat din evitarea costurilor şi eliminarea cheltuielilor planificate pentru afacerea de streaming”, a spus el.

În cele trei luni înainte de încheierea fuziunii, numărul total de abonaţi de streaming, inclusiv cei de la Discovery+, a crescut la un total de 24 de milioane.

În tot sectorul, Wall Street începe să pună la îndoială perspectivele pe termen lung ale streaming-ului, în urma unui val de abonaţi în timpul pandemiei.

Aceste îngrijorări au fost agravate după rezultatele şi perspectivele dezamăgitoare publicate de Netflix.

Săptămâna trecută, Warner Bros Discovery a declarat că va închide serviciul de streaming CNN+ la mai puţin de o lună după ce a început lent, atrăgând doar 10.000 de telespectatori pe zi.

Venitul net disponibil companiei a crescut la 456 de milioane de dolari, sau 69 de cenţi pe acţiune, de la 140 de milioane de dolari sau 21 de cenţi pe acţiune, cu un an mai devreme.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.