Walt Disney Co. a încheiat achiziţia de 71,3 miliarde de dolari a majorităţii 21st Century Fox, extinzându-şi portofoliul înainte de lansarea propriului serviciu de streaming video.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Disney, condusă de Bob Iger, şi-a adăugat în portofoliu studiourile cinematografice şi TV Fox, reţeaua FX, National Geographic, Star India şi 30% din platforma de streaming Hulu.

Astfel, Disney deţine 60% din Hulu, iar Comcast a rămas cu 30% şi restul de 10 procente sunt păstrate de WarnerMedia, potrivit The Hollywood Reporter. 

În anul fiscal 2017, Disney a raportat venituri de 55,1 miliarde de dolari şi 9,4 miliarde de dolari, câştig net.

În iulie 2018, Comcast a anunţat că renunţă la oferta de 66 de miliarde de dolari pentru preluarea activelor de divertisment ale 21st Century Fox, companie controlată de Rupert Murdoch şi fii lui, în favoarea Walt Disney Co.

În luna noiembrie a anului trecut, Bob Iger a anunţat că serviciul de streaming dezvoltat de compania pe care o conduce se numeşte Disney+, platformă ce se doreşte a fi un competitor al Netflix.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.