Bursa de pe Wall Street a încheiat tranzacţiile de marţi în scădere, după ce Lael Brainard, guvernator al Rezervei Federale (Fed), a semnalat că banca centrală ar putea adopta o abordare mai agresivă pentru a înăspri politica de combatere a inflaţiei, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dow Jones Industrial Average a pierdut 0,67% de puncte, în timp ce S&P 500 a pierdut 1,16% după ce a înregistrat câştiguri două zile la rând. Nasdaq Composite a scăzut cu 2,23%, anulând creşterea de 1,9% din sesiunea anterioară.

”În cele din urmă, cum va funcţiona, economia va încetini, piaţa de valori trebuie să reflecte acest lucru. Deci mă aştept ca piaţa de valori să aibă câteva luni grele aici, deoarece se adaptează în cele din urmă la ceea ce face şi va face Fed în viitor”, a declarat marţi Mark Zandi, economist şef la Moody’s Analytics, pentru CNBC.

După ce a începuts ziua în uşoară creştere, acţiunile au scăzut, după ce Brainard, care este de obicei considerată unul dintre cei mai liniştiţi membri ai Fed, a declarat marţi că banca centrală trebuie să-şi restrângă bilanţul ”rapid” pentru a reduce inflaţia.

”Inflaţia este mult prea mare şi este supusă unor riscuri în creştere”, a spus ea, menţionând că Fed are nevoie şi de un ritm constant de creştere a dobânzilor.

Randamentul titlurilorTtrezoreriei pe termen de 10 ani a crescut la 2,56% în urma comentariilor ei, cel mai ridicat nivel din mai 2019.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.